Erzsébet királynő csirkesalátája, a koronázási csirke

Nem nehéz a cím után kitalálni, hogy hogyan született ez az étel: II. Erzsébet brit királynő koronázási ünnepsége után szolgálták fel először, 1953-ban.

Azóta elképesztő karriert futott be ez a currys-majonézes csirkesaláta, mert mára gyakorlatilag képtelenség olyan szupermarketet találni Londonban, ahol ne lenne fent a polcon. Nálunk kevésbé ismerik, de aggodalomra semmi ok, elég egyszerű összedobni:

Az alapreceptbe a majonézen, curryn és a csirkén túl mangó chutneyt szokás pakolni. Így tudtam én is, de most hogy utánanézem mi lehet TÉNYLEG az eredeti hozzávalólista, ott sárgabarackpüré szerepel. Szóval jól döntötem, amikor baracklekvárt tettem bele, mert ez azért mégiscsak könnyebben beszerezhető.
Lehet hozzá külön csikrehúst főzni húslevesben, de sültcsirkéből is elég finom, főleg ha egy éjszakát hagyjátok állni, hogy jól összérjenek az ízek és magába szívja a nedvességet a csirke, és jó szaftos legyen.

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...