Az emberek már kólával kenegetik a testüket, hogy barnább bőrük legyen

Te mit tennél meg, hogy napbarnított legyél? Nap, szoli, önbarnító krémek. Mindről tudjuk, hogy nem a legjobbak a bőrnek, szóval ennyi erővel akár kólában is ázhatnánk, nem?

Szeretsz napozni? Nem? Megértjük. Izzasztó, unalmas, ha pedig nem vagy annyira szerencsés, hogy 1-2 óra alatt magadra szedd az éves barnaságod (mint pl. én sem), gyakorlatilag teljesen haszontalannak érezheted a napon fővést. Aztán ott van még a tény, hogy veszélyes, rákkeltő, és délután 3-ig jobb elkerülni.

Ezután jöhetnek sorba a művibb, ám nem biztos, hogy veszélyesebb módszerek, a napbarnítók, a krémek, sprayk és a szolárium. Barnulni baromi veszélyes, na.

Most viszont kipattant valakinek az okos fejéből egy extrém alternatíva minderre :

KEND BE MAGAD KÓLÁVAL!

A működési elv:

Állítólag ha a napra menetel előtt bekened a bőröd Coca-Colával, mintha napolaj lenne, jobban barnulsz a benne levő karamellszínezéknek köszönhetően. Amúgy a dolog a britektől indult tavaly, és nem veszélytelen. A New York-i Mount Sinai kórház szakértő bőrgyógyásza szerint valóban gyorsíthatja a barnaság elérését, de inkább távol tartaná magát az eljárástól.

"A bőrre kenve valóban átmeneti barnulást eredményezhet, sötétebb tónusúvá válhat tőle a bőr, de a kóla savas kémhatása lehámlaszthatja az elhalt bőrsejteket, ezáltal a káros UV-sugarak sokkal könnyebben behatolhatnak a bőrbe, könnyebben leéghetünk."

Mit gondoltok? Kipróbálnátok?

Ezeket olvastad már?

viaallure

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek