Omlós, szaftos ünnepi ételek

Szeretünk főzni, mert kreatívak lehetünk, és örömöt okozhatunk másoknak. Jó látni, ahogyan készül az étel, és a végén az asztalra kerül a finom, látványos eredmény. (x)

Okos kijelző a tökéletes ételekért

A tökéletes ételek elkészítéséhez rengeteg gyakorlatra és egy kis érzékre van szükség. Ha az előbbi még hiányzik, akkor fordulhatunk segítségért az internethez, barátainkhoz, a szüleinkhez és most már a sütőnkhöz is.

Az Electrolux két új érintőképernyős, TFT kijelzős sütője segít, ha elbizonytalanodnánk a sütési hőfok, mód vagy idő beállításakor. A 4,2”-os, színes kijelzőn éppen úgy választhatjuk ki a programokat, mint az okos telefonunkon: a gyönyörű képernyőn egy érintéssel előhívhatunk akár egy e-szakácskönyvet is, melyben minden recepthez megtaláljuk a hozzávalók listáját és az elkészítés módját. Ha pedig saját receptünket akarjuk elkészíteni, használhatjuk a quick start funkciót. Itt csak ki kell választanunk a menüből az ételt, a sütő pedig javaslatot tesz a sütőprogramra, a hőmérsékletre és a sütés idejére.

Kiválóan omlós, szaftos étkek a sous-vide programmal

Az ínyencek különösen értékelni fogják a gőzfunkciós modell sous-vide programját, ami eddig csak a professzionális éttermi konyhák kiváltsága volt. A sous-vide eljárás lényege, hogy úgy őrizzük meg az ételek zamatát, hogy a fűszerekkel együtt vákuum-fóliába zárt húsokat, halakat vagy zöldségeket nagyon alacsony hőmérsékleten hosszú-hosszú ideig sütjük. Miközben a sütőtér megtelik gőzzel, a hőmérséklet egyetlen fokot sem változik. Az eredményt leírni vagy elmondani nem lehet, megkóstolni pedig felejthetetlen élmény! (x)

Tudtad?

A sous-vide (francia, ejtsd: szu vid, jelentése: vákuum alatt) egy professzionális főzési technika. A lényege, hogy a vákuum-fóliába zárt étel órákon, esetleg több napon keresztül azonos hőmérsékleten sül. Fontos kritérium, hogy a hőmérséklet foka pontosan azonos legyen a szuvidolás teljes időtartama alatt. A vákuum alatt történő sütés közben az ételekben megmaradnak a tápanyagok, ásványi sók és vitaminok. Az így készült ételek nem csak egészségesek, de minden képzeletet felülmúlóan finomak is lesznek.

További információt az Electrolux sütőiről itt találsz

Címlapról ajánljuk

További cikkek