Omlós, szaftos ünnepi ételek

Szeretünk főzni, mert kreatívak lehetünk, és örömöt okozhatunk másoknak. Jó látni, ahogyan készül az étel, és a végén az asztalra kerül a finom, látványos eredmény. (x)

Okos kijelző a tökéletes ételekért

A tökéletes ételek elkészítéséhez rengeteg gyakorlatra és egy kis érzékre van szükség. Ha az előbbi még hiányzik, akkor fordulhatunk segítségért az internethez, barátainkhoz, a szüleinkhez és most már a sütőnkhöz is.

Az Electrolux két új érintőképernyős, TFT kijelzős sütője segít, ha elbizonytalanodnánk a sütési hőfok, mód vagy idő beállításakor. A 4,2”-os, színes kijelzőn éppen úgy választhatjuk ki a programokat, mint az okos telefonunkon: a gyönyörű képernyőn egy érintéssel előhívhatunk akár egy e-szakácskönyvet is, melyben minden recepthez megtaláljuk a hozzávalók listáját és az elkészítés módját. Ha pedig saját receptünket akarjuk elkészíteni, használhatjuk a quick start funkciót. Itt csak ki kell választanunk a menüből az ételt, a sütő pedig javaslatot tesz a sütőprogramra, a hőmérsékletre és a sütés idejére.

Kiválóan omlós, szaftos étkek a sous-vide programmal

Az ínyencek különösen értékelni fogják a gőzfunkciós modell sous-vide programját, ami eddig csak a professzionális éttermi konyhák kiváltsága volt. A sous-vide eljárás lényege, hogy úgy őrizzük meg az ételek zamatát, hogy a fűszerekkel együtt vákuum-fóliába zárt húsokat, halakat vagy zöldségeket nagyon alacsony hőmérsékleten hosszú-hosszú ideig sütjük. Miközben a sütőtér megtelik gőzzel, a hőmérséklet egyetlen fokot sem változik. Az eredményt leírni vagy elmondani nem lehet, megkóstolni pedig felejthetetlen élmény! (x)

Tudtad?

A sous-vide (francia, ejtsd: szu vid, jelentése: vákuum alatt) egy professzionális főzési technika. A lényege, hogy a vákuum-fóliába zárt étel órákon, esetleg több napon keresztül azonos hőmérsékleten sül. Fontos kritérium, hogy a hőmérséklet foka pontosan azonos legyen a szuvidolás teljes időtartama alatt. A vákuum alatt történő sütés közben az ételekben megmaradnak a tápanyagok, ásványi sók és vitaminok. Az így készült ételek nem csak egészségesek, de minden képzeletet felülmúlóan finomak is lesznek.

További információt az Electrolux sütőiről itt találsz

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek