Öregítik az agyadat ezek az élelmiszerek, inkább ne fogyaszd őket

Ha ilyen ételeket fogyasztunk, növeljük a demencia kockázatát, sőt, a szív- és érrendszeri betegségek és bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét is.

A tudomány már többször is bebizonyította, hogy a feldolgozott hústermékek, mint például a kolbász, a virsli, a szalámi és a felvágottak, számos betegség hátterében meghúzódhatnak. Eddig annyit tudtunk, hogy növelhetik a rák és szívbetegségek kockázatát, de egy friss kutatás szerint hosszabb távon demenciát is előidézhet, ha túl sok feldolgozott hústerméket fogyasztunk, rendszeresen.

Felvágottakkal teli húspult
Öregítik az agyadat ezek az élelmiszerek, inkább ne fogyaszd őket

Már napi két szelet felvágott vagy virsli is öregítheti az agyunkat

– írja a Harvard Egyetem tápanyagtudomány professzora, Daniel Wang.

Mint kiderült, azoknál, akik napi rendszereséggel fogyasztottak feldolgozott hústermékeket, sokkal könnyebben alakult ki demencia. Sajnos már egészen kis mennyiségben is károsak lehetnek ezek a termékek, így érdemes minél inkább leredukálni a felvágottak fogyasztását. A károsító hatás mértéke tehát jóval nagyobb, mint az korábban sejtették.

Természetesen az összetevők is fontosak, léteznek adalékanyagmentes, szinte színhús termékek, tartósító és egyéb káros anyagok nélkül. Az összetevők listáját mindig nézzük meg!

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...