Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az élelmiszerbiztonság érdekében

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Az élelmiszerbiztonság jegyében indít kampányt az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), amelynek keretében fel akarják hívni a figyelmet a tudatos vásárlásra, és nem mellesleg arra is, hogy milyen komoly feladat a boltban kapható termékek ellenőrzése. Ahhoz, hogy a mi asztalunkra is egészséges, friss, tápláló és ellenőrzött forrásból származó alapanyagok kerüljenek, több száz szakember tudása és fáradhatatlan munkája kell. Rengeteg hasznos információt olvashatunk az élelmiszerbiztonságról a külön erre a célra létrehozott honlapon.

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe

Ismerjük meg, mi kerül a kosárba

A megfelelő élelmiszerek beszerzése és az ételkészítés felelősségteljes feladat, akár magunknak főzünk, akár a családnak vagy a barátoknak. Nem elég, ha az étel ízletes, az is fontos, hogy mindig friss legyen, ne tartalmazzon nem kívánatos allergéneket és mind a tárolás, mind a főzés során tartsuk be az élelmiszerbiztonsági szabályokat.

Az EU szakemberei azon fáradoznak, hogy a polcokon elérhető élelmiszerek biztonságosak legyenek. Az ő tudományos munkájukra hívja fel a figyelmet az EFSA új #EUChooseSafeFood kampánya, melyet a Nébih is aktívan támogat, s amelynek kiemelt célja, hogy segítse a vásárlókat a megalapozott döntéshozatalban.

Fő a tudatosság

A július 30-án induló, az egész unióra kiterjedő EFSA kampány megérteti velünk, hogy mennyire fontos az élelmiszerbiztonságban a tudomány, a tudományos szakemberek munkája és hogy ez a munka hogyan segít nekünk, hogy magabiztosan vásároljunk.

Mindemellett a kampány számos gyakorlati tanácsot is ad a fogyasztók számára.

Megtudhatjuk, hogy miért nem szabad a nyers burgonyát a hűtőben tárolni, milyen információkat találunk az élelmiszerek címkéjén, mik azok az adalékanyagok.

A weboldal minden olyan információt tartalmaz, ami könnyebbé és biztonságosabbá teszi a vásárlást, ezáltal pedig a főztünk és az étrendünk is kiegyensúlyozottabb, színesebb lesz. Mindezt érdekes cikkek, látványos videók és más tartalmak formájában érhetjük el.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek