Elég csodás cseresznyefa-virágzásban piknikezni

A japán kultúrát bemutató programokkal is vár a cseresznyefa-virágzás alkalmából megrendezett szakura ünnepen a mostani és a következő hétvégén a fővárosi Füvészkert.

A szervezők célja, hogy egy jó hangulatú, kellemes hanami (virágnéző) piknik keretében hozzák közelebb a japán kultúrát a magyar közönséghez.

A gyönyörű természeti jelenség megfigyelésére évek óta lehetőség van az ELTE Füvészkertjében. Idén a Japánspecialista utazási iroda is csatlakozik a "magyar hanamihoz", amelyen a piknikezéshez a Füvészkerttel közösen számtalan, a japán kultúrát bemutató programot kínál. Az érdeklődők részt vehetnek például gasztronómiai workshopon, manga- és anime-foglalkozásokon, kipróbálhatják a kokesibaba-készítést és a hagyományos japán íjászatot, valamint kardvívást.

Japánban a tavasz beköszönte a legszebb időszak, a szakura ott március közepétől májusig tart. A természeti jelenség ünneplése csaknem 1300 éves múltra tekint vissza a távol-keleti kultúrában.

A hanami, azaz a virágnézés során a családok és barátok megpakolják piknikkosaraikat, majd kivonulnak a parkokba vagy a folyópartokra, hogy gyakran éjszakákba nyúló virágnézésbe kezdjenek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk