Ed Sheeran jól megizzasztotta Sárközi Ákosékat a borválasztásával

Merthogy az általa rendelt bortípus nemcsak Budapesten, de egész Magyarországon hiánycikk.

Ahogy azt már a hét elején megírtuk, Sárközi Ákos éttermében vacsorázott az elmúlt hétvégén a háromszoros Grammy-díjas angol énekes, dalszövegíró Ed Sheeran, aki az MTV európai zenei díjkiosztó show-ja, az EMA gála miatt utazott Budapestre.

Sebestyén Balázsék rádióműsorukban hívták fel a séfet, hogy meséljen a Sheerannel való találkozásról - írja a 24.hu. Mint kiderült, az énekes egészen hétköznapi módon viselkedett, nem voltak extra kívánságai, egyedül a borozásnál akadt kisebb problémája Sárköziéknek.

Ő a hétköznapi srác. Egy kis probléma volt: egy 1985-ös testesebb bort szeretett volna inni, hát persze hogy nem volt ilyen típusú bor az étteremben. Gondolhatod, elkezdődött a rohangálás, telefonálgatás, hogy honnan lehet ilyet szerezni. Persze nem volt sehol a városban. Majd egy burgundit ittak végül

– mesélte a séf, a beszélgetést itt lehet meghallgatni.

Ed Sheeran másnap már a Music Television európai zenei díjátadó show-ján, az EMA-n lépett fel, ami idén a szivárvány színeiben tündökölt, hiszen a népszerű gála 2021-ben az LMBTQ+ közösségek elfogadásának témáját tűzte ki zászlajára.

Ennek jegyében a zenecsatorna ismét egy stílusos és emlékezetes showműsorral készült, ahol a nemzetközi popszakma nagy és feltörekvő tehetségei egyaránt megjelentek egy-egy produkció vagy díjátadás erejéig. Így lehetett, hogy a magyarországi színpadon egymást váltotta az alternatív rock közkedvelt bandája, az Imagine Dragons, a reggaeton új királya, Maluma, az európai díjátadó történelmében először transznemű előadóként színpadra lépő Kim Petras, valamint a folkzenészből a világ egyik legnagyobb popsztárjává avanzsált Ed Sheeran.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapkép: Spotify / Ed Sheeran / Gingerbread Man Records

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek