Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben az átlátszó lábasban még szebben ragyog az aranysárga sütőtökkrémleves

A Prágában élő designer, Huy Pham olyan üveglábasokat tervezett, amelyekben jól látszik, hogy rotyog a leves.

A nehéz, áttetsző hőálló edények mindannyiunk konyhájának létfontosságú darabjai. A hőálló üvegedényeket leginkább a sütőben szoktuk használni, mert nem kedvelik a hirtelen hőmérsékletváltozást, a tűzhelyre helyezve óvatosabban kell velük bánni. Üresen nem szabad alájuk gyújtani, és fokozatosan kell felmelegíteni ezeket az edényeket.  A „jénai” már csak azért is kiváló sütőedény, mert sokáig tartja a hőt, és esztétikusan lehet belőle tálalni. A legtöbb hőálló edény a laboratóriumokban is használatos boroszilikátból készül.  

A Prágában tanuló Huy Pham is a boroszilikátot választotta üvegedényeinek alapanyagául – írja a Designboom. Ezek nem egy sütőedényre emlékeztetnek, hanem egy hagyományos lábasra. A fiatal tervező szerint így főzés közben láthatjuk azt, ahogyan az étel elkészül, és ez különleges élménnyel gazdagítja a ételkészítés folyamatát. A designer három különböző méretű üveglábast tervezett, amelyek a sütőben, a tűzhelyen és a mikróban is használhatóak.

A termékek egy cseh designerhallgatóknak szervezett versenyen két kategóriában is nyertek. 

Huy Pham jelenleg a Kavalier cseh céggel tárgyal a háromelemű termékcsalád sorozatgyártásáról. A 180 éves múltra visszatekintő cég segített a fiatal tervezőnek a prototípus megvalósításában is. A Kavalier a SIMAX-nak nevezett, különösen ellenálló boroszilikátból már egy ideje gyárt hőálló konyhai edényeket. 

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!