5 hiba, amit elkövetsz, mikor bepakolsz a mosogatógépbe

Amennyiben nem vagy a foltos és rászáradt ételmaradékos edények és poharak híve, olvasd el, mi az az 5 tipikus hiba, amit elkerülhetsz a mosogatógépbe való bepakoláskor!

1. Előre öblítesz

Nem, nem kell pluszmunkát csinálni magadnak - arra van a mosogatógép, hogy neked ne kelljen előtte mosogatnod. Csak a nagyobb ételmaradékoktól válj meg, amúgy mehet is a gépbe. Hagyd meg az értékes vizet a gépnek.

2. Minden egy irányba néz

Úgy pakolsz be, hogy minden tányér, pohár és edény egy irányba néz - jó, ha a vízsugarak irányát is figyelembe veszed, és egymással szemben is rakosgatod a mosatlant.

3. A nagy edényeket középre halmozod

A nagyobb edényeket, lábosokat, vágódeszkákat, keverőtálakat ne középre, hanem a szélére rakd, vagy inkább kézzel mosd el, mert blokkolhatják a vízsugarat.

4. Az evőeszközöket túlzsúfolod

Nem, nem tanácsos minden evőeszközt bezsúfolni a tartóba, mert a kések és a villák ágai, fogazata között nehezebb lesz a megfelelő tisztítás - dobálj szét belőlük a felső polcra is!

Ezt is olvasd el!

Ilyen tiszta még sosem volt a mosogatód!

5. Nem használsz mosogatógép-öblítőt

Sajnos a különféle mosogatógép-szereket nem véletlenül találták fel. Ha csakazértse akar csillogni az üvegpoharad, és mindig vízkőnyomok maradnak rajta, kénytelen leszel erre a célra kitalált öblítőt használni, amit a gép a mosás vége előtt adagol majd az edényekhez.

(cikkforrás: huffingtonpost)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...