Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Durva, miért vesztette el az összes csillagát a világhírű étterem

Egészen meglepő indokkal vették el három Michelin-csillagát a japán sushi étteremnek. Az ok prózai: nem lehetett bejutni. 

A világ egyik legjobbjának lenni nem könnyű feladat, most pedig egészen meglepő döntés született Sukiyabashi Jiro, világhírű sushi séf éttermét illetően. Az étterem ugyanis kikerült a híres neves Michelin Guide-ból, ugyanis a szakemberek szerint túl exkluzívnak minősítették, ami abban merült ki, hogy nem tudtak bejutni az „átlagemberek”. 

Tokióban jelentették be a hírt, ami természetesen nem azt jelenti, hogy minőségileg bármi kifogásolható történne Jiro konyhájában, a három Michelin-csillag „elvesztése” is annak köszönhető, hogy többet nem szerepel az ajánlott éttermek listájában. A Michelin Guide szóvivője a tájékoztató során elmondta, mivel a nagyközönség számára nem elérhető a foglalás opciója, így ők sem szerepeltethetik többet a helyet, hiszen alapelveik közé tartozik, hogy mindenki ehessen, és betérhessen ezekre a helyekre, akkor is, ha esetenként igen hosszú várólistán kell részt venni. 

Az étteremben egyébként olyan hírességek vacsoráztak már, mint Barack Obama, de Hugh Jackman és Katy Perry is kipróbálta már az isteninek minősített japán fogásokat. A bejutást nyilvánvalóan az is nehezítette, hogy mindössze 10 férőhely van az egész helyen, így nem csodáljuk, hogy mindig tele volt vendégekkel. Úgy tűnik, erről a látogatásról már sajnos lemondhatunk.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!