Durva drágulás elé néz a magyarok kedvenc konzervje

Imádjátok, sokat főztök belőle, de nyersen is pompás, sőt, még az ára is elérhető - na mi az? Sajnos most (ez is) drágulás elé néz...

Visszaesés várható a világ kukoricatermésében az év hátralevő részében - kevesebb lesz a termelt mennyiség, ezért feltehetően nőnek majd a nyugat-európai igények a magyar kukoricaexportra, ez pedig áremelkedést hozhat - írja Pénzcentrum.

"Rendkívüli volt itthon a 2019-es időjárás, ami nehézzé tette a szántóföldi munkákat" - mondta róla Petőházi Tamás, a Gabonatermesztő Országos Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

Receptajánló:

Mivel világszerte visszaesett a termelés a közkedvelt gabonafajta esetében, szinte bizonyos, hogy nő majd a kereslet a magyar kukorica iránt, főleg Nyugat-Európában, ezért a termény felértékelődése várható.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek