Nem tudott diétázni a börtönben, kiengedték a túlsúlyos gyilkost

Szinte hihetetlen, de Olaszországban azért engedtek ki egy rabot, mert úgy ítélték meg, hogy a rácsok mögött nem képes lefogyni.

Dimitrij Fricano egy heves vita során megölte a barátnőjét szardíniai nyaralásuk alatt. A férfi a kezdetekben azt mondta a rendőröknek, hogy rablók támadták meg őket, és ölték meg az élettársát, azonban nem hittek neki, és Dimitrij végül bevallotta tettét.

Nem tudott diétázni a börtönben, kiengedték a túlsúlyos gyilkost

Mint kiderült, azon pöccent be, hogy evés közben túl sok morzsát hagyott a nő az ágyon, és ettől annyira dühös lett, hogy nem tudott uralkodni magán.

A férfit végül két évvel később állították bíróság elé, de végül csak 2022-ben ítélték el. Bűntettéért 30 év börtönbüntetést kapott, azonban idén novemberben már szabadlábra is helyezték, mert életveszélyesen elhízott, bent pedig nem tud diétázni.

Mikor Dimitrijt elítélték, 120 kilogrammot nyomott, azonban 1 év alatt 200 kilóra hízott, az orvosok szerint pedig ez túlsúly már nagy kockázatot jelent a szív- és érrendszeri betegségek tekintetében. Információk szerint a férfi mankó vagy tolószék nélkül képtelen közlekedni a börtönben, a bíróság pedig arra a döntésre jutott, hogy az elítélt állapota „összeférhetetlen a börtönléttel”, mivel bent nem tudja betartani az alacsony kalóriatartalmú étrendjét. 

Segítségre van szüksége, amit a börtönben nem kap meg

– döntött a bírói testület.

A döntésüket azzal indokolták, hogy ha börtönben marad, akkor az elhízás és láncdohányzás miatt halál várna rá.

Dimitrij így a hátralévő büntetését házi őrizetben tölti majd, de ha javul az állapota, akkor vissza kell térnie a börtönbe.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.