A Cupákos felfrissült: a jól ismert csülökkel és új, szezonális fogásokkal támad a Dobka

Felkerekedtünk, és megnéztük magunkat a Dobkát, ahol a hangsúly az örömfőzésen és a szezonális alapanyagokon van. Gyorsan teszt alá is vetettük, eláruljuk, nagyon szerettük!

Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új köntösbe bújt az étterem, amely mostantól Dobka és júniustól megújult külsővel és változatos ételekkel várja vendégeit a Dob utca és a Kazinczy utca sarkán.

Dobka

Tasnádi Ákos a Dobka - és a korábbi Cupákos - séfje mondja:

“Szeretnénk, ha a Dobka a budapesti bulinegyed és zsidó negyed találkozásánál egy olyan oázis lenne a hazai és a külföldi vendégeink számára, ahol mindenki egyformán megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. Míg a Cupákost a magyaros konyha megbízható élharcosaként ismerték az emberek, a Dobka nem áll be a sorba, nem köti magát egy-egy konyhai irányzathoz és az alapanyagok terén sem szab magának határokat. Mostantól az örömfőzés jegyében szezonális alapanyagokból a legváltozatosabb fogásokkal várjuk vendégeinket”

Dobka tatár beefsteak

Megújult környezet, változatos fogásokkal

Bár az étterem átalakítása már márciusban megtörtént, az elmúlt hónapokban a többi szolgáltatóhoz hasonlóan bezárásra kényszerült a Dobka, mostantól azonban újult erővel és még nagyobb erőbedobással várja látogatóit. Annak pedig csak Tasnádi Ákos és csapatának képzelete szabhat határt, hogy mi kerül az új étlapra. Hiszen ugyanúgy kínálnak olaszos fogásokat, magyaros ízeket, de megtalálhatjuk a zsidó és a thai ízvilágot is az ételek között.

Zöldségerőleves, wakame, maceszgombóc

Ízorgia a világ minden tájáról

Jól tükrözi ezt például az aktuális étlapról a ramen alapú zöldségerőleves, wakameval és maceszgombóccal tálalva, a királyrákos házi tészta szárított paradicsommal és édes chili-s sajtkrémmel, a zöldborsós árpagyöngy lyoni hagymával, vagy a hideg kacsamáj zöldalmával. És persze jó hír a Cupákos rajongóinak, hogy a Dobkában sem kell nélkülözni a jól megszokott ikonikus ételeket, úgy, mint a sörben sült sertéscsülköt burgonyapürével és savanyított zöldségekkel, vagy a rántott mangalicakarajt petrezselymes újburgonyával és tejfölös uborkasalátával. Ha pedig valaki a desszertek szerelmese, akkor választhatja akár a tradicionális somlói galuskát, vagy éppen az egzotikus kókusztejes mahlabit is kakukkfüves crumble-lel és sárgabarackkal.

Kacsmell, vörösboros cseresznye, arancini

Örömfőzés a szezonalitás jegyében

A szezonalitás nagyon fontos a Dobka konyhájában, hiszen az ételek minden esetben a legkiválóbb alapanyagokból, a szezonálisan elérhető húsokból és zöldségekből készülnek el. Nem beszélve a hetente változó séf ajánlatáról, ami tényleg az örömfőzésről szól, hiszen Ákos és csapata új ötletek és inspirációk mentén alakítja ki az új heti fogásokat, ahol igazi meglepetésízek is megjelenhetnek hétről-hétre, így érdemes rendszeresen visszatérni az étterembe.

Sörben sült sertéscsülök, burgonyapüré, fermentált zöldségek

Kibővített itallap prémium borokkal és koktélokkal

A Dobka nemcsak az ételek, de az italkínálat terén is újított: kibővített borkínálattal, prémium borokkal is várják a látogatókat, amelyek körét Horváth Máté, kétszeres sommelier bajnok állította össze, kérés esetén pedig étel-bor párosításokban is segítenek vendégeiknek. Az új itallapon a koktélok is kiemelt szerephez jutnak: mostantól az Irish Mule-tól az Espresso Tonicig számos koktél közül választhatunk, ha egy könnyed itallal frissítenénk fel magunkat a belváros szívében.

Kókusztejes mahlabi, kakukkfüves crumble, sárgabarack

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Hering András

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek