Bezárja kapuit mindannyiunk kedvenc marcipángolyógyára

Csődbe ment az osztrák cég, ami a Mozart-golyó gyártásával is foglalkozik. A hírt az ügyvezető igazgató egy levélben közölte, az okok sajnos nagyon sokrétűek.

A Salzburg Schokolade vállalat fizetésképtelenséget jelentett be hétfőn: a csokoládét gyártó cég többek között a közkedvelt Mozart-golyó készítéséért is felelős. A konkrét jövő egyelőre kérdéses, mivel a GPA Salzburg szakszervezet sem számított a csődre. És hogy mi lesz a sokak által imádott csokoládéval? Nos, egyelőre ezt még senki nem tudja.

Bezárja kapuit mindannyiunk kedvenc marcipángolyó-gyára

Leáll a vállalat

Mivel a hír viszonylag hirtelen ért mindenkit, még nem született döntés arról, hogy mi lesz a cég sorsa a jövőben. Egyelőre annyi biztos, hogy a salzburgi gyárban dolgozó 140 munkást érinti közvetlenül a helyzet.

A szakszervezet, a vállalatvezetés és az üzemi tanács közösen szeretnék megvitatni a szituációt, a döntésről pedig mindenképpen értesítik majd a dolgozókat.

Összetett okok

Egy korábban írt levelében Christian Schügerl, az ügyvezető igazgató a következőket írta: a vállalatot súlyosan érintette a koronavírus-járvány, ugyanis a turisták, a rendezvények, valamint az esküvők hiánya együttesen csökkentették a forgalmukat, mert a lezárások miatt hetekig zárva voltak a cukrászdák is.

Tehát egy sokszorosan összetett problémával állt szemben a csokoládégyártó-vállalat, amit sajnos nem tudott megoldani.

Tovább rontott a helyzeten az energiapiaci válság, a csomagolóanyagok árának emelkedése és a bérköltségek növekedése is.

Forrásunk volt.


Még több érdekes, izgalmas hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!