Csinálj barackos jeges teát - barackból!

Szereted a bolti jegesteát? És főleg a barackosért nyúlsz a polcon? Készítsd el magad otthon igazi barackból! Le az adalékanyagokkal.

Nyár van, többnyire hőség (a cikk írása közben mondjuk pont hűvösebb, de még hátra az oroszlánrésze), öntjük magunkba a jeges vizet, üdítőket, a jeges-édes-krémes tejeskávékat és a hideg teákat. Dobjuk fel a jeges teákat, és lássunk túl a filtereken. Készítsünk házilag barackos ice tea-t igazi őszibarackból!

Hozzávalók:

6 filter feketetea

6 bögre víz

néhány barack (2 vagy több)

cukor ízlés szerint (lehet nádcukor, stívia, eritrit vagy xilit is)

Önts 3 bögre forró vizet a filterekre. Hagyd állni 5 percig. Aprítsd fel a barackot, és héj nélkül turmixold homogénre a maradék 3 bögre hideg vízzel. Ha nem szereted a barackdarabokat, szálakat, szűrd át egy gézen vagy apró lukú szűrőn. Öntsd össze a teával, add hozzá a cukrot ízlés szerint, és fogyaszd jegesen!

További italok házilag!

Gyömbérsör

Egy kedves barátom nagyon szereti a sört, neki ajánlom természetesen csak munkanapokra! A sok limonádé már unalmas volt, valami mást kerestem, valami frissítőt. Igaz a nyárnak már ...

(Címlapfotó: Flickr by Pen Waggener)

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...