Így használd izgalmasabban a cseresznyét idén nyáron

Lassan nyakunkon a ropogós cseresznye szezonja, ami egyet jelent a különböző ízes sütemények, levesek és más receptek készítésével. Nézzünk ezért most pár módot, amelynek segítségével izgalmasabbá tehetjük a gyümölccsel töltött időnket.

Igaz, a harsány, júniusi cseresznye leginkább önmagában majszolva, szemenként szopogatva a legfinomabb – így, nyersen adja vissza leginkább üde ízét, lédús zamatát és feszes, roppanós állagát. Persze mindemellett túl finom egy gyümölcs ahhoz, hogy csak egyféle módon fogyasszuk: ezért előszeretettel készítünk a cseresznye közreműködésével süteményeket, leveseket, salátákat, sőt még húsételeket is. Ha pedig gyakran kalandozunk ilyen kulináris vizeken, elkél majd egy-két újító gondolat, ami felfrissítheti a főztünket.

Nézd meg galériánkban a cseresznye izgalmas felhasználási módjait:

Receptek, amelyekben gyakorlattá válik a fenti elmélet:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több napfényes recept vár:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...