Cseppnyi Ázsia a városban

A Papírtigris mára Budapest egyik legnépszerűbb étterme: közepes árfekvésben rendelhetünk házhoz autentikus thai, japán és kínai ételeket, a sushi is ott az étlapon. (X)

Környei Márk, aki a Papírtigris társtulajdonosa és séfje egyben elmondta, hogy a házhozszállítás a legfőbb profiljuk, ugyanakkor nagyon szeretnék, ha a Bécsi úti éttermet is egyre többen fedeznék föl maguknak. 2010-ben a belvárosban nyitottak meg, de immár másfél éve a III. kerületben üzemelnek. Terveznek bővítést, terjeszkedést, de egyelőre a cél az, hogy jelenlegi étterem nagyobb kihasználtsággal működjön - hétfőtől péntekig kínálnak menüt, amit persze főleg a környéken dolgozók használnak ki. Pár, a közelben lakó koreai család is felfedezte már magának a helyet, ők rendszeres, visszatérő vendégei a helynek. A szezonális ajánlat negyedévente változik, mindig frissül az állandó étlap mellett.

Márk azt is elmondta, hogy az alapanyagok, főleg a fűszerek beszerzése mára szerencsére nem okoz gondot, szinte mindenhez könnyen hozzájutnak. Az ő Ázsia-imádata is inspirálta egyébként az étterem kínálatának kialakítását.Azóta rengeteg tapasztalattal és ötlettel gazdagodva finomította és újította az étlapot, melyen egyébként isteni teák is helyet kaptak: mi a mézes-gyömbéreset kóstoltuk és annak ellenére, hogy nem rajongok a teákért általában, mégis isteni volt, amit a Papírtigrisnél kóstoltunk, ráadásul egy egész kannával hoztak belőle.

A vietnami csirkeleves és selyem curry egyike sem mellőzte a koriandert, persze külön jeleztem is, hogy imádom ezt a fűszernövényt, a jázmin rizs finom volt, cseppet sem ragadós, plusz pont, hogy szépen, külön kis tálkában hozták a currytől. Az alap evőeszköz az evőpálcika, de kérésre bármikor kaphatunk kést, villát.

Bár az ázsiaiak nem nagyon foglalkoznak kifejezetten desszertekkel, a magyar ízléshez igazítva akadnak édességek is, mi egy banános wontont rendeltünk hideg karamellszósszal: tökéletes végszó. Márk azt is elárulta, hogy hamarosan megújul a weboldaluk, a jelenleginél sokkal modernebb, korszerűbb, könnyebben átlátható felülettel készülnek. (X)

A Papírtigris weboldaláért ide kattints >>

A Kóstolgató korábbi cikkeiért ide kattints >>

Címlapról ajánljuk