4 alapvető termék is hiánycikk lehet húsvétkor

Alapvető élelmiszerekből keletkezhet átmeneti hiány az ünnep előtti napokban, így sonkából, leveles tésztából, sütőipari termékekből vagy sajtból sem árt kicsit előbb betárazni.

Nem meglepő, de évről évre többen választják a mentes termékeket húsvétkor (is), egyre több a tudatos vásárló, és jobban fogynak a különféle ételallergiával küzdőknek készített cukormentes, glutén- és/vagy laktózmentes alternatívák.

A várakozások szerint idén még az alap termékekből is hiány lehet, ha utolsó pillanatra hagyjuk a vásárlást: a becslések szerint akár a sonka, a sütőipari termékek, a trappista sajt és a leveles tészta is kifogyhat a boltokból, ha nem sietünk

– mondta Csikós Zsolt, a Coop Online Kft. vezetője.

A menteseké a jövő

Mivel már mindenre van alternatív „mentes" megoldás, az arra rászorulók pedig – húsvét ide vagy oda – , ilyenkor is tartják diétájukat, így az efféle termékek iránti kereslet is alaposan megnőtt. Van már glutén- és laktózmentes kalács, bio zöldség, teljes kiőrlésű sütemény vagy temérdek cukormentes/ édesítőszerekkel készült csokoládé is.

Évről évre többen választják a mentes termékeket húsvétkor (is)

Tavaly ilyenkor, azaz 2021 márciusában a következő termékekből rendeltek a legtöbbet*:

  • tej
  • kristálycukor
  • búzafinomliszt
  • ásványvíz
  • élesztő
  • vaníliás cukor

*A Coop online rendszerében.

További trónkövetelők

A csomagolásmentes és fenntartható termékek kereslete is nőttön nő, ilyen például a bambuszfogkefe, vagy a kézműves szappanok és természetes anyagból készült piperholmik sora.

2022-ben minden bizonnyal előtérbe kerülnek a hozzáadott cukor nélkül készült, glutén- és laktózmentes, fehérjében gazdag termékek, melyeket rengetegen fogyasztanak előszeretettel a hétköznapokban is. Vagyis népszerű lesz minden olyan árucikk, amivel helyettesíteni lehet a cukrot tartalmazó édességeket, vagy a glutént tartalmazó chipseket és egyéb rágcsálnivalókat

– állítja Csikós Zsolt.

Ne hagyjuk a sonkát utolsó pillanatra

A szakember egyértelműen azt tanácsolja, hogy a szükséges bevásárlást 1-2 héttel előbb is elintézhetjük (boltban vagy online rendeléssel), hogy elkerüljük a tumultust és az esetleges termékhiányt.


Még több gasztrohír itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek