Kiderült, mi a valódi különbség a Coca Cola és a Pepsi üdítőjében

A Coca-Cola és a Pepsi évtizedek óta rivalizálnak egymással, míg a világ egyik fele csak a piros címkés, addig másik fele csak a kék címkés üdítőitalt hajlandó elfogyasztani. Kiderült, mi a különbség a két ital között.

Valószínűleg sok társaságban felmerült már témaként az, ki milyen üdítőitalokat részesít előnyben. A legnépszerűbbnek elkönyvelt kólát sokak szerint csak két márka tudja jól előállítani: a Coca-Cola, valamint a Pepsi. A kólafogyasztók tábora ennél a kérdésnél két igen markáns véleményre oszlik, az egyik fél szerint a Coca termékek jobbak, mások a Pepsi üdítőit fogyasztják szívesebben. Bár mindkét esetben nagyon hasonló termékekről van szó, kiderült, mitől is érzik sokan teljesen másnak a két üdítő ízét.

Tény, hogy alapvető összetételében nem különbözik egymástól a két ital: mindkettőben találunk a fekete színért felelős karamellszirupot, igen nagy mennyiségben cukrot, fruktóz-glükózszörpöt, szén-dioxidot, koffeint és aromákat. A sok hasonlóság ellenére mégis sokan máshogy érzékelik az ízeket: míg a Coca-Cola sokak szerint inkább vaníliás aromával rendelkezik, addig a Pepsi íze valamivel citrusosabb.

A két ital közötti különbséget pedig itt kell keresni, a Pepsi ugyanis tartalmaz egy olyan alapanyagot, amit a Coca-Cola nem rak bele üdítőjébe, ez pedig nem más, mint a citromsav, az amerikai Taste of Home cikke szerint pedig a tengerentúlon kapható 3,5 decis Pepsi még két grammal több cukrot tartalmaz, mint ugyanennyi Coca-Cola.

Azok tehát, akik eddig is a citromízt nevezték meg a két termék legnagyobb különbségeként, jó helyen tapogatóztak, így legalább végre fel lehet hozni egy ésszerű érvet arra, miért szereti valaki jobban az egyik üdítőt, mint a másikat.


Ezeket az érdekességeket is érdemes csekkolnod:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.