Céklafőzelék, még több vitamin

Céklafőzelék babáknak

Acéklaegyike a legfontosabb téli vitaminforrásainknak, ráadásul nagyonfinom. Már6-7 hónaposkortól adható. Szerencsére a legtöbb kisbaba is ugyanígy gondolja.

Tetszik nekik az édeskés, színes pép, csak győzzük kanalazni a lelkesen tátogó kisdedek szájába. Megjegyezném, hogy a sült cékla íze klasszisokkal veri az előzőleg meghámozott, majd párolt társáét, és az sem véletlen, hogy hámozatlanul sütjük a bíbor gumókat:ugyanis így lényegesen több vitamin marad a zöldségben.Az olajat mégvéletlenül se hagyjuk ki a püréből, egyrészt, mert dúsítjuk vele a főzeléket, másrészt fontos szerepet tölt be. Segítségével tud csak felszívódni a sárgarépában rejlő karotin, mert nem oldódik vízben. A szervezetben aztán A-vitaminná alakul át.A fényképezőgépről se feledkezzünk meg, az evés befejeztével érdemes egy-két képet elkattintani gyermekünkről a családi archívumba, meglehetősen mókásan fog festeni a pofijuk a céklalakoma elfogyasztása után.

Hozzávalók 2 adaghoz:30 dkgcékla3 közepes szálsárgarépa1 közepesburgonya1 teáskanálnyiolaj

Elkészítés:A gondosan megmosott zöldségeket papírtörlővel leszárogatjuk, és egyesével alufóliába bugyoláljuk.Forró sütőbe téve addig sütjük, míg megpuhulnak – villa beleszúrásával ellenőrizhetjük, hogy kellően puhák-e már. (A sárgarépa és a burgonya előbb elkészülnek, ezért ezeket hamarabb vegyük ki.)Meghámozzuk a sült zöldségeket.Botmixerrel pürésítjük vagy villával összetörjük, és elkeverjük. Ha túl sűrűnek találnánk, forralt és lehűtött vízzel vagy egyszerűen csak babavízzel hígíthatjuk kicsit.A végén olajjal gazdagítjuk a „főzeléket”. Feltétként kínálhatunk hozzá főtt húst vagy tojás sárgáját.

Még több Babakonyha receptet itt talál.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.