Dobjátok össze McMenemy Márk mennyei szendvicskrémjét a vitamindús és olcsó céklából

Akár a természetben, akár otthon töltjük az első tavaszias heteket, nem árt, ha figyelünk rá, hogy sok-sok rostot és vitamint fogyasszunk az étkezések során. A cékla pedig remek alapanyag erre, mert nemcsak egészséges, de sokféleképpen felhasználható és olcsó is - Márk például egy egyszerű, de nagyszerű céklakrémet készített belőle.

Ismét itt a kezdődő jóidő, McMenemy Márk pedig ezúttal is mutat egy pofonegyszerű, ám annál finomabb és táplálóbb szendvicsötletet. Korábban készített már a Nosalty-konyhában sültrépakrémet, hummuszt, paprikakrémet, tojássalátát és tonhalkrémet is, ezúttal pedig a cékla és a kecskesajt párosa került a fókuszba.

A céklakrémhez gyakorlatilag bármilyen formában használhatjátok a céklát:

ha nyersen dolgoznátok vele, mint Márk, akkor érdemes a hámozás után egyszerűen lereszelni egy kisebb lyukú zöldségreszelőn.

Ha inkább viszont előpárolnátok kevés vízben, kockázzátok fel - minél apróbbak a kockák, annál gyorsabban fog megpuhulni. Sőt, ha minden kötél szakad, akár savanyított céklából is készíthetitek a krémet, ez esetben elég csak durván feldarabolni, a többit a robotgép elvégzi majd.

Céklakrémes dán szendvics
A céklakrémes nyitott szendvics pontos receptjéért katt a képre!

Hogy laktatóbb, kenhetőbb és izgalmas legyen a céklakrém, jó adag kecskesajtot is kevert hozzá Márk, méghozzá a lágyabb, kenhető fajtából. Fűszerezésnél figyelembe kell venni, hogy mind a céklának, mind a kecskesajtnak elég erős és intenzív íze van, így érdemes csak egy-két kiegészítő fűszert használni. Fokhagyma viszont mindenképp menjen bele, és érdemes valamilyen friss zöldfűszerrel, például zsenge kaporral is feldobni.

Valamint, hogy garantáltan krémes és jól kenhető legyen a céklakrém, érdemes hozzákeverni pár kanálnyi Vénusz Klasszik kenőmargarint.

A kecskesajtos céklakrémnek alapból is alacsony(abb) a laktóztartalma, azonban, ha teljesen tejmentesre szeretnétek, cseréljétek le a kecskesajtot selyemtofura, vagy helyettesítsétek sűrű kókuszkrémmel.

McMenemy Márk és a céklakrémes dán szendvics
MÁRK SZENDVICSÉT TI IS PILLANATOK ALATT ELKÉSZÍTHETITEK, TELJES RECEPTÉRT KATT A KÉPRE!

A kész céklakrémet Márk smørrebrødban, azaz dán nyitott szendvicsben használta, amihez sokmagvas rozskenyeret használt: előbb a Vénusz Klasszik kenőmargarinnal, majd a céklakrémmel kente meg. Feltét gyanánt karikázott főtt tojás, lilahagyma, kockázott ecetes cékla és félkemény kecskesajt került rá, na meg kevés finom, friss mikrozöld, hiszen azt a teljes évben termeszthetjük, akár lakásban is.

Ha viszont nem szendvicsnek készítenétek el a kecskesajtos céklakrémet, akkor nyugodtan tunkolhatjátok mártogatósként tortillacsipsszel vagy zöldséghasábokkal, de akár főtt tésztával is összeforgathatjátok, így mennyei céklakrémes tésztát készítve belőle.

Céklakrémes dán szendvics
A céklakrémes nyitott szendvics pontos receptjéért katt a képre!

Nézzétek meg videón is, amint Márk elkészíti a fűszeres répakrémes szendvicset:

Készítsétek el Márk valamelyik másik szendvicskrémjét is:

A zöldfűszeres hummuszos szendvics pontos receptjét itt találjátok!

Keress még több Vénusz Klasszik kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek