Az új kedvenc Sajtos Dundi Rudi, egy meglepő összetevővel

Ha nem tudsz (vagy nem is akarsz) lemondani a rántott-bundázott dolgokról, egyrészt teljesen megértjük, és veled vagyunk, másrészt elhoztuk neked a sajtos dundi rudinkat, aminek nemcsak a neve, de az íze is színtiszta szerelem lesz, fixen. Bízz bennünk!

Ha úgy döntöttél, mindenképpen valamiféle forró, olajban sült, ropogós, aranybarna falatkával kényeztetnéd magad ebben a morcos időben, akkor pont jó helyen jársz, mert véletlenül pont tartogatunk valamit a tarsolyunkban. Ezek a Sajtos Dundi Rudik sonkától laktatóak, sajttól nyúlósak, prézlitől ropogósak, és egy titkos összetevőtől nyerik el tökéletes, kifolyásmentes külsejüket...ez nem más, mint a rizspapír!

A Sajtos Dundi Rudi receptjét a képre kattintva találod!

Tudjuk jól, hogy a rizspapírnak nem éppen az a funkciója, amire most használtuk, de ez a recept túl jó ahhoz, hogy ne osszuk meg veletek!

Hozzávalók:

10 nagy db rizslap, 200 g sonka (szeletelve), 100 g trappista sajt (5-6 centis rudakra vágva), 100 g mozzarella (5-6 centis rudakra vágva), 100 g finomliszt, 4 db tojás, 20 dkg panko (sima morzsa is megfelel), 2 dl tartármártás (tálaláshoz), 1 ek szezámmag, 10 dl napraforgó olaj

A Sajtos Dundi Rudi receptjét a képre kattintva találod!

Elkészítés:

Először is nedvesítsük meg a rizspapírt egy tál langyos ízben, és várjuk meg, amíg megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl forró vizet, mert szétszakad a lap!

Ezután tegyünk 1 vagy 2 szelet sonkát és egy sajtrudat a lap egyik végére. Hajtsuk fel a végét, és hajtsuk rá az oldalait is, majd szorosan, feszesre tekerjük fel, akárcsak egy nyári tekercset.

Ezt követően hagyományosan panírozzuk be, de duplán!

Forgassunk minden tekercset lisztbe, majd tojásba, végül a morzsába (amibe tettünk egy evőkanál szezámmagot). Majd ismételjük meg a tojás-morzsa fázist. Ehhez hasonlóan járjunk el minden tekercsnél. Így biztosan nem szökik ki a sajt, és jó vastag ropogós bunda lesz a rudikon.

+TIPP: így akadályozzuk meg az összetevők keveredését panírozáskor:

  • alkalmazzuk a kétkezes módszert: az egyik kezünkkel csak a száraz (liszt, zsemlemorzsa), míg a másikkal csak a nedves (tojás) tálba nyúljunk: így a kezünkön sem alakul ki bundaréteg, és a tálak tartalma is nagyrészt sértetlen marad
  • használhatunk villát vagy csipeszt is, főleg ha kisebb méretű dolgokat panírozunk
A Sajtos Dundi Rudi receptjét a képre kattintva találod!

Közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára, és kedvenc szószunkkal vagy köretünkkel tálaljuk. Jó étvágyat nektek!

Köretajánlónk:

A Sajtos Dundi Rudi receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra


Még több recept Flórától:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...