Ha úgy döntöttél, mindenképpen valamiféle forró, olajban sült, ropogós, aranybarna falatkával kényeztetnéd magad ebben a morcos időben, akkor pont jó helyen jársz, mert véletlenül pont tartogatunk valamit a tarsolyunkban. Ezek a Sajtos Dundi Rudik sonkától laktatóak, sajttól nyúlósak, prézlitől ropogósak, és egy titkos összetevőtől nyerik el tökéletes, kifolyásmentes külsejüket...ez nem más, mint a rizspapír!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/cA/Iv/PeMIB7ENpUF46ZLF8zJyXmVikr1TWQ0vBWiVvJMM.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=542fb120ea32439381b00f62673ed19f)
Tudjuk jól, hogy a rizspapírnak nem éppen az a funkciója, amire most használtuk, de ez a recept túl jó ahhoz, hogy ne osszuk meg veletek!
Hozzávalók:
10 nagy db rizslap, 200 g sonka (szeletelve), 100 g trappista sajt (5-6 centis rudakra vágva), 100 g mozzarella (5-6 centis rudakra vágva), 100 g finomliszt, 4 db tojás, 20 dkg panko (sima morzsa is megfelel), 2 dl tartármártás (tálaláshoz), 1 ek szezámmag, 10 dl napraforgó olaj
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/io/LU/Gjkv1Ib0n0wl3ZwkzfTp4vg8gxGZrMvdkxMKYHBe.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=4ef021002261aa1daa1ee978f464e364)
Elkészítés:
Először is nedvesítsük meg a rizspapírt egy tál langyos ízben, és várjuk meg, amíg megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl forró vizet, mert szétszakad a lap!
Ezután tegyünk 1 vagy 2 szelet sonkát és egy sajtrudat a lap egyik végére. Hajtsuk fel a végét, és hajtsuk rá az oldalait is, majd szorosan, feszesre tekerjük fel, akárcsak egy nyári tekercset.
Ezt követően hagyományosan panírozzuk be, de duplán!
Forgassunk minden tekercset lisztbe, majd tojásba, végül a morzsába (amibe tettünk egy evőkanál szezámmagot). Majd ismételjük meg a tojás-morzsa fázist. Ehhez hasonlóan járjunk el minden tekercsnél. Így biztosan nem szökik ki a sajt, és jó vastag ropogós bunda lesz a rudikon.
+TIPP: így akadályozzuk meg az összetevők keveredését panírozáskor:
- alkalmazzuk a kétkezes módszert: az egyik kezünkkel csak a száraz (liszt, zsemlemorzsa), míg a másikkal csak a nedves (tojás) tálba nyúljunk: így a kezünkön sem alakul ki bundaréteg, és a tálak tartalma is nagyrészt sértetlen marad
- használhatunk villát vagy csipeszt is, főleg ha kisebb méretű dolgokat panírozunk
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/DB/4l/0O8w0U7DqDJLak7jEQdYbQOZ4cxcMDfG4jYtx4AR.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=5684ce47516ca96f39812c705e91b823)
Közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára, és kedvenc szószunkkal vagy köretünkkel tálaljuk. Jó étvágyat nektek!
Köretajánlónk:
A Sajtos Dundi Rudi receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Még több recept Flórától: