Ez a mennyei sütemény lett Budapest desszertje

A Budapest aranyalmája névre keresztelt süteményt a hétvégén kóstolhatja meg először a nagyközönség.

A Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje. A linzerlapra helyezett giandujás-almás édesség először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolható meg a péntektől vasárnapig, a Szent István-bazilika előtt – írja az MTI.

A magyar csokoládégyártás az utóbbi évtizedben a világ élmezőnyébe sorakozott fel, ezt számos nemzetközi díj is visszaigazolja

– mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a Csésze elnöke, az Édes Napok főszervezője.

Budapest aranyalmája (Fotó: Kovács Anikó/MTI)

Mint hozzátette azonban, a magyar cukrászdáknak, édesség-manufaktúráknak óriási károkat okozott a koronavírus-járvány, most pedig az alapanyagok árának meredek emelkedése jelent számukra komoly problémát.

A Budapest desszertje versenyben fontos szempont, hogy az édesség bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetők. A két legfontosabb alapanyagot mindig az előző győztes határozhatja meg: idén ez az alma és a mogyoró volt. A zsűrizés anonim módon zajlott, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztes személyét.

Az Édes Napok édességünnepen bárki megkóstolhatja a süteményt (Fotó: Kovács Anikó/ MTI)

A nyertes desszert Farkas Edina, a budapesti Veranda Cukiműhely cukrászának munkája. A Budapest aranyalmája egy linzeralapra helyezett mousse-kocka, melyet kívülről részben giandujás tejcsokoládéba forgatott mogyoró borít. Belsejében almás betét rejtőzik, citromcurddel és narancsos-kávés krémmel, mindezt pedig giandujás tejcsokoládé-mousse veszi körül.

Címlapkép: Kovács Anikó / MTI


Ezeket is olvasd el!

Címlapról ajánljuk

További cikkek