Bud Spencer babkonzervét mindenki imádni fogja: itt már te is meg tudod venni

Biztos ti is ismeritek az ikonikus hagymás babot, legalábbis hallomásból, a Bud Spencer filmekből. A színész fia konzerv formájában dobta piacra a legenda különleges főztjét.

Szinte mindegyik generáció látott már Bud Spencer-filmet, ha akart, ha nem, hiszen gyakorlatilag megkerülhetetlen filmes alkotások ezek. Most a színészlegenda fia döntött úgy, hogy üzletet csinál apja ikonikus főztjéből, a hagymás babból.

Bud Spencer babkonzerv
Bud Spencer babkonzervét mindenki imádni fogja: itt már te is meg tudod venni
Bagdi Gréta

Bud Spencer anno elhatározta, hogy a babételt saját szájíze szerint készíti el, így született meg a jól ismert hagymás bab.

Fia pedig most úgy döntött, a néhai legenda főztjét konzervbe zárja Bud Power lencse-, illetve babkonzervekkel.

Giuseppe Pedersoli 2022-ben alapította Bud Power néven cégét gyártóüzemekkel az észak-olaszországi Roveretóban.

Az egytálétel biobabból, hagymából, füstölt szalonnából és fűszerekből áll, és tavaly májusban került az olasz piacra, óriási sikert aratva.

A vállalat 2025 végéig 10 millió eurós bevételre számít, és hamarosan sör is lesz a kínálatban. A termék bevezetését tervezik Ausztriában, Németországban, illetve Svájcban is.

A termékek azonban nem túl olcsók, egy 400 grammos kiszerelés 3,39 euróba, vagyis körülbelül 1400 forintba kerül.

Apám szeretett főzni. A filmjeiben voltak jelenetek, amelyekben neki és Terence Hillnek serpenyőből kellett enniük babot. Volt olyan is, hogy egy jelenetet tíz-tizenöt alkalommal meg kellett ismételni. Így valamikor elhatározta magát, hogy a babételt úgy készíti el, ahogy ő szereti, s ezzel megszületett az eredeti recept

– mondta el Giuseppe Pedersoli.

A Nápolyban született Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli 2016 júniusában hunyt el, 86 éves korában.

Ha nem mennél külföldre ezért a konzervért, akkor itt és itt is meg tudod rendelni.

Címlapkép: Bagdi Gréta

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...