Így lesz vajpuha a brokkolid akkor is, ha nem szeded rózsáira

Tudtad, hogy nem kell a brokkolit rózsáira szedni ahhoz, hogy vajpuhára tudd főzni őket? Ha nem, akkor most lerántjuk a leplet egy szuper trükkről, amit tuti imádni fogsz!

Az internet már lassan túlcsordul a furábbnál furább konyhai trükköktől és praktikáktól, ami azért rossz, mert, így egyre nehezebb olyan technikákra bukkanni, amik valóban működnének. Mi azonban nemrég belefutottunk egy videóba, ami alapján úgy tűnik, hogy a brokkoli főzésére akad egy sokkal egyszerűbb módszer, mint amit eddig használtunk. Íme!

Úgy tűnik, hogy eddig rosszul főztük a brokkolit

A brokkolifőzési trükköt eredetileg a The Gooch nevű felhasználó mutatta be egy videóban a Facebookon. A felvételen az látszik, hogy a brokkolifejet fejjel lefelé teszik bele a forrásban lévő vízbe, a zöldség szára köré pedig alufóliát tekernek. A videóból az is kiderült, hogy a brokkoli méretétől függően körülbelül tizenkét percig kell így főzni a zöldséget.

És, ami a legjobb, hogy ezzel a technikával hihetetlenül vajpuha zöldséget kapunk, anélkül, hogy rózsáira szedtük volna a zöldséget.

@carbiecara This hack is life #broccolihack #tiktokviral #fyp #fypuk #SixNationsRugby #JDAirMaxMode #GameTok ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Az említett videó aztán lassan elterjedt az interneten, majd egyre több otthoni séf kezdte el kipróbálni a technikát, ami a videók alapján úgy tűnik, hogy tényleg működik. Természetesen a kommentelők közül nem mindenki értett egyet a különleges trükkel, például egyesek szerint a brokkoli túlságosan túlfő, ha így készítik el.

Ezenfelül a vízben marad a tápanyagok nagy része. Ez valóban így van, de ha levest vagy mártást készítünk a brokkoliból, akkor a tápanyagban gazdag víz sem fog kárba vészni, hiszen azt is felhasználjuk.

A videót megtekintők egyébként arra is rámutattak, hogy egyes embereknek gyomor-bélrendszeri betegségük miatt muszáj túlfőtt és pépes zöldségeket fogyasztaniuk.

Te kipróbálnád a videóban bemutatott trükköt?

Forrásunk volt.


Még több konyhai trükk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!