5 étel, mely a bőrgyógyász szerint aranyat ér

Ha szeretnénk, hogy a bőrünk ragyogjon, akkor a bőrgyógyász szerint ezeket az ételeket érdemes fogyasztanunk, különösen akkor, ha valamilyen bőrbetegséggel is küzdünk.

Az már bebizonyosodott, hogy a bélflóránk kihatással van rengeteg mindenre, többek között a bőrünk állapotára is. Éppen ezért Dr. Thivi Maruthappu bőrgyógyász szakorvos, tápanyagszakértő a bőrbetegségek kezelésénél mindig nagy hangsúlyt fektet a megfelelő ételek bevezetésére páciensei étrendjébe. 

Úgy vélem, hogy a bőr egészségében egyaránt fontos a külső és belső munka. Ha azt akarjuk, hogy a bőrünk a lehető legragyogóbb legyen, nem csak az a fontos, milyen szérumokkal kenjük és lemosóval tisztítjuk. Ugyanennyire számít az is, mit eszünk, mennyi stressz van az életünkben, és azt hogyan kezeljük

– mondta Dr. Maruthappu.

Vannak azonban olyan ételek, melyek javíthatnak bizonyos bőrbetegségeken.

Némelyek például kifejezetten hozzájárulhatnak az ekcéma fellobbanásához, mások viszont segíthetnek megszüntetni a tüneteket.

Galériánkban sorra vesszük, mely élelmiszer milyen bőrbetegségre jó.

Forrásunk volt.


Még több szépségápolás:

Címlapról ajánljuk

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

További cikkek