Kiderült, miért nem jön a Bocuse d'Or-ra az orosz csapat

Várható volt: bár a Budapesten tartandó március végi Bocuse d'Or európai döntőjének Oroszország is résztvevője lett volna, a helyzet most változott.

Március 23-án és 24-én immár második alkalommal rendezi meg a magyar főváros a Bocuse d'Or európai döntőjét – írja a dining guide. Ahogy azt viszont sajnos várhattuk, a Sirha Kiállítás keretei között megvalósuló, budapesti Hungexpoban tartandó gasztronómiai eseményt is érinti a jelenlegi ukrán-orosz háborús helyzet.

Barátaink, mivel a Bocuse d'Or európai döntőjéhez szükséges felszerelést nem lehetséges sem szárazföldön, sem légi úton eljuttatni a versenyre, valamint a jelenlegi helyzetben a vízumokkal és a légi közlekedéssel kapcsolatban is problémák léptek fel, ezért az orosz csapat kénytelen lemondani a kontinentális válogatóra való kiutazást

– hangzik a Bocuse d'Or Russia oldalán az orosz csapat bejelentése.

Január 27-én még zavartalan volt az oroszok lelkesedése, és a magyar alapanyagokat is üdvözölték, azonban a helyzet mostanra az aktuálpolitikai viszonyoknak köszönhetően változott.

A verseny résztvevői ennek fényében a következők lesznek:

Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Törökország, Ukrajna és hazánk. Minket ezúttal a fiatal séftehetség, Dalnoki Bence és segédje, Nyikos Patrik képvisel majd.

A hústál fő alapanyagait még tavaly novemberben hirdették ki, a főszerepet ezúttal az őzgerinc, az őzcomb és a kacsamáj játssza, de az elkészítendő három köret közül az egyikben a tejfölnek és a túrónak is meg kell jelennie.

A 2022-es téma a Tavasz tányér, vagyis a Spring Plate nevet kapta, a vegetáriánus melegételt 14 főre kell elkészítenie az induló csapatoknak, a kötelező elem pedig nem más, mint a krumpli.

Címlapkép.


Még több izgalom itt:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...