Kiderült, miért nem jön a Bocuse d'Or-ra az orosz csapat

Várható volt: bár a Budapesten tartandó március végi Bocuse d'Or európai döntőjének Oroszország is résztvevője lett volna, a helyzet most változott.

Március 23-án és 24-én immár második alkalommal rendezi meg a magyar főváros a Bocuse d'Or európai döntőjét – írja a dining guide. Ahogy azt viszont sajnos várhattuk, a Sirha Kiállítás keretei között megvalósuló, budapesti Hungexpoban tartandó gasztronómiai eseményt is érinti a jelenlegi ukrán-orosz háborús helyzet.

Barátaink, mivel a Bocuse d'Or európai döntőjéhez szükséges felszerelést nem lehetséges sem szárazföldön, sem légi úton eljuttatni a versenyre, valamint a jelenlegi helyzetben a vízumokkal és a légi közlekedéssel kapcsolatban is problémák léptek fel, ezért az orosz csapat kénytelen lemondani a kontinentális válogatóra való kiutazást

– hangzik a Bocuse d'Or Russia oldalán az orosz csapat bejelentése.

Január 27-én még zavartalan volt az oroszok lelkesedése, és a magyar alapanyagokat is üdvözölték, azonban a helyzet mostanra az aktuálpolitikai viszonyoknak köszönhetően változott.

A verseny résztvevői ennek fényében a következők lesznek:

Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Törökország, Ukrajna és hazánk. Minket ezúttal a fiatal séftehetség, Dalnoki Bence és segédje, Nyikos Patrik képvisel majd.

A hústál fő alapanyagait még tavaly novemberben hirdették ki, a főszerepet ezúttal az őzgerinc, az őzcomb és a kacsamáj játssza, de az elkészítendő három köret közül az egyikben a tejfölnek és a túrónak is meg kell jelennie.

A 2022-es téma a Tavasz tányér, vagyis a Spring Plate nevet kapta, a vegetáriánus melegételt 14 főre kell elkészítenie az induló csapatoknak, a kötelező elem pedig nem más, mint a krumpli.

Címlapkép.


Még több izgalom itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek