Bemutatjuk a szegfűszegolajat, ami több, mint varázslatos

Rengeteg mindere lehet gyógyír a szegfűszegolaj, szóval itt az ideje, hogy jobban megismerd ezt a csodaszert.

A szegfűszegolajat a szegfűszeg szárított virágbimbóiból nyerik ki. Ez a csodaolaj számos gyógyászati tulajdonsággal rendelkezik, és helyileg alkalmazzák a fájdalom enyhítésére. Az olaj színe halványsárga és aranybarna közötti, fűszeres illata van, hasonlóan a szegfűszeg illatához. Az olajat gyakran használják illat- és aromaanyagként is, azonban szájvizekben és édesítőszerekben is megtalálható.

A szegfűszegolajat sokan a fogak egészségére gyakorolt előnyei miatt ismerik. Ennek az illóolajnak magas az eugenol-, az oleanolsav- és a polifenoltartalma, amelyek segítenek megakadályozni a fogak meszesedését és erózióját. Továbbá egy tanulmány szerint felveszi a küzdelmet a szuvas fogak ellen.

A szegfűszegolaj rengeteg mindenre használható.

Sokkal több van benne

Ezek mellett azonban a szegfűszegolaj gyulladáscsökkentő, tele van antioxidánsokkal, gomba- és baktériumölő hatása is van, ami segíthet többek között a pattanások megszüntetésében, illetve fokozza a különböző betegségek elleni immunitást. Egy a Pharma Innovation Journel által készített kutatásból kiderült, hogy a szegfűszegolaj 35,7%-kal csökkenti a különböző gyulladásokat.

A szegfűszegolajat használják különböző arckrémekben is, hiszen öregedésgátló hatása is van. Az eugenol és az oleanolsav kötődik a sejtmembránokhoz, megvédve őket a szervezetben keletkező, rákot okozó anyagoktól, így segít megakadályozni a betegség kialakulását.

Az emésztési problémákkal küzdők is fellélegezhetnek, ugyanis ha rendszeresen szegfűszegolajat lélegeznek be, akkor – a vizsgálatok szerint – csökkentheti a hányingert és a hányást. Sőt, ha néhány csepp olajat a gyomor területére dörzsölünk, elősegítheti az IBS okozta tüneteket és a méreganyagok eltávolítását a testből.


Még több hasznos anyag, amelyeket lehet eddig nem ismertél:

Forrásaink voltak.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek