Baraka Labor, a pop up étterem

A költözés előtt álló Baraka az új helyszín birtokba vétele előtt megnyitotta pop up éttermét, ahol az új ízek mellett a régi klasszikusokkal is találkozhatunk.

Baraka Labor a Culinarisban

A Baraka Restaurant & Lounge elköltözik az Andrássy útról. Már készül az új, igazán különleges és Magyarország egyik legszebb étterme, ám az őszi nyitás előtt útba ejtettek még egy megállót. A belváros szívében, az V. kerületi Culinaris üzletben rendezték be kísérleti „laborjukat”, ahol a Baraka védjegyévé vált ételek mellett, igazi meglepetésekkel is készülnek.

Letisztult elegancia

Hétfőtől szombatig, este 7-től 11 óráig várják a vacsoravendégeket a Balassi Bálint utcában. Az étlap rövid, ámde annál csábítóbb. A háromfogásos Labor menüben a séf, Bíró Norbert, bátran szabadjára engedheti fantáziáját és kísérletezhet új ízekkel, alapanyagokkal, ételekkel. Találunk még itt ötfogásos, degusztációs menüt is, ami a gourmet-kalandok híveinek erősen ajánlott.

Bíró Norbert, a született séf >>

Spárgaleves karottával és kucsmagombával

Annak sem kell szomorkodnia, aki a korábban megszokott, klasszikus Baraka-fogásokra vágyik, hiszen újra átélhetjük a megszokott kulináris gyönyöröket az olyan jól bevált klasszikus fogásokkal, mint a kínai ötfűszeres sült kacsamell vagy a pirított libamáj földimogyoróval, portóiban párolt körtével. Ez utóbbi érdekessége, hogy a vörösboros mártás olyan Bíró Norbertnek, mint egy péknek az anyakovász. Nagy becsben tartja és időről-időre elrak belőle egy keveset, hogy később az eredeti ízeket és műalkotásokat sokszorosítsa. Teszi mindezt már majd’ tíz esztendeje.

Baraka Labor megnyitó

Izgalmas kihívás elé néz most a Baraka csapata, de a jelek szerint minden a legnagyobb rendben alakul. Annak ellenére, hogy kisebb konyhában, új gépekkel és berendezésekkel, teljesen más környezetben helyezték üzembe pop up éttermüket, a megnyitón ebből kevés látszott.

Libamáj pirítva, földimogyoróval, portóiban párolt körtével

Újra megcsodálhattuk hazánk egyik legjobb séfjének zsenialitását, és mérhetetlenül elégedett hümmögések közepette győződtünk meg arról, hogy a hirtelen felbukkanó belvárosi konyhán ugyanazt a fine dining színvonalat találjuk, mint a korábbi éttermekben, ráadásul megfizethető áron. { GALÉRIA = title:Baraka%20Labor, 1,0,2,3,4,5,6 }

Baraka Labor a CulinarisbanCím: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 7.Asztalfoglalás: 06-1-483-1355Nyitva tartás: hétfőtől szombatig, 19-23 óráig

Baraka Labor >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.