Bang bang! Ez a pikáns kukorica szó szerint ízbombaként robban a szádban

Feldobnád a nyári főtt kukoricát? A következő recept egészen különlegessé teszi a nyár egyik legnépszerűbb ételét. Készülj fel, mert ez a kukorica igazi ízbombaként fog robbanni a szádban!

Feldobnád a grillpartikat, vagy csak unod már a sós főtt kukoricát, és kipróbálnál valamilyen izgalmas új ízt? Akkor jó helyen jársz, elkészítettük ugyanis az év legkülönlegesebb fűszerezésű pikáns kukoricáját, amelyért garantáltan oda lesz mindenki, aki csak megkóstolja.

A Bang bang kukorica receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

A Bang bang kukorica nem véletlenül kapott ilyen érdekes nevet, ugyanis tényleg bombaként robban a szájban. Kétféle chiliszósz, fokhagyma, lime és koriander is kerül abba a „vajba”, amivel a főtt kukoricát lekenjük, és később a grillen megpirítjuk.

Az egész recept elkészítése nem vesz fél óránál több időt igénybe, magában is kiváló étel, de remekül passzol grillhúsok és grillezett zöldségek mellé is.

A Bang bang kukorica receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Mi kell hozzá?

6 darab csöves kukorica, 3 evőkanál vaj (olvasztott), 100 ml chiliszósz (édes chiliszósz), 1 evőkanál chiliszósz (Sriracha vagy más sós chiliszósz), 2 gerezd fokhagyma (finomra aprítva vagy mozsárban törve), 2 db lime (vagy citrom frissen facsart leve), só és fekete bors ízlés szerint, 1 csokor koriander (vagy friss petrezselyem)

Kezdjük a Bang bang vaj elkészítésével!

Egy közepes tálban keverjük össze az édes chiliszószt, a vajat, a Srirachát, a fokhagymát és a lime levét. Ízesítsük sóval és borssal.

A kukoricákat tisztítsuk meg, majd dobjuk főni forrásban lévő vízbe 5-7 percre. Nem kell teljesen puhára főznünk, elég ha félpuhára főzzük, hiszen a grillen fogjuk ropogósra sütni.
Melegítsük fel a grillt közepesen magas hőfokúra. Kenjük meg a kukoricacsöveket a Bang bang-szósszal, majd kezdjük el grillezni őket 10-15 percen át.

Időnként forgassuk meg, és a maradék chilis vajjal locsoljuk vagy kenjük meg őket, amíg megpuhulnak és egy nagyon picit odakap a hő vagy a parázs (ne legyen égett).
Tálalás előtt korianderrel vagy friss petrezselyemmel díszítjük.

A Bang bang kukorica receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

A bang bang kukorica teljes receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

A Bang bang kukorica receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept főszerkesztőnktől, Hering Andrástól:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...