Sose gondolnád, hogy a bab és káposzta ilyen jó párost alkot

Két, télen is sok jóval kecsegtető alapanyag, amelyeket jobb kombinációban nem is lehetne összeállítani, ezen kívül nagyszerű vegán ebéd- vagy vacsoraopció válik belőlük.

Bab és káposzta duója a tányéron, nem szokványos, de ha ránézünk, egyből elnyeri a tetszésünket, és arra gondolunk, miért nem készítettük még sosem együtt őket... A válasz egyszerű: gondolatban való összekapcsolásuk közben felmerül a puffadás lehetősége. De hiszen minden zöldséges étel után felfújódik cseppet az ember, nem? Egy sima csicseris hummusz és pita kettőse is elrepíthet, sőt kalóriában még túl is tesz a káposztafeltéttel tálalt babos hummuszon.

A babhummusz receptjéért kattints a képre!

Bab

Ezt a babos hummuszt magában, mindenféle feltét nélkül is szívesen fogyasztjuk. Pillanatok alatt elkészíthető, főleg, hogyha van otthon konzervünk, nagyszerű abból is, hiszen a legtöbb termék már teljesen természetesen, rövid párolással, mindenféle hozzáadott anyag nélkül készül. Ez a hummusz cannellini babból a legjobb, ez az egyik legenyhébb, minden más zöldséghez, feltéthez lágyan simuló ízű babféle. A vörösbabot hagyjuk meg a mexikói babpürébe, ezen inkább a sárga kukorica vagy a fehér rizs mutat jól.

Tudtad?

Toszkána gyöngyszeme, a cannellini világos színű, szinte hengeres alakú, enyhén aromás ízű szemes bab. Jól használható levesekben, pürékben, salátákban, köretként. Vásárolhatjuk kimérten szárazbab avagy konzerv formájában.

Káposzta

Fehér, és azon belül is a csúcsos káposzta lehet a legjobb kísérője a babpürének. Ez jóval kisebb méretben kapható, így rögtön az egészet el tudjuk készíteni, nem kell azon izgulni, hogy a maradék elfonnyad a hűtőben. Sütés közben kapja meg szép barnás színét, amivel majd klasszul megkülönbözteti magát a babhummusz tetején.

A babhummusz receptjéért kattints a képre!

Fűszerolaj

Frissen vágott petrezselyem minden krém tetején jól mutat, semmiképpen ne hagyjuk ki, de fűszerolajba rejtve is csodás kiegészítő a káposzta mellett. Zöldes árnyalatával egy új tónust hoz a tányérra.

Paradicsom és szójaszósz

A káposzta szomszédjaként pár szem koktélparadicsomot is megsüthetünk a tálcán, ezzel még izgalmasabbá téve az elénk táruló képet. Szójaszószos, olajos, fűszeres páccal locsolhatjuk a sütőben készülő zöldségeket, így nem kell túl sok só sem rájuk, a szójaszósz nagyon mély ízt kölcsönöz nekik.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek