Friss döntés: tovább marad az élelmiszerárstop

A mai Kormányinfón újabb bejelentés hangzott el az árstopokat illetően, így továbbra is befagyasztott áron juthatunk majd hozzá bizonyos alapélelmiszerekhez.

A mai napon az árstop meghosszabbításáról döntött a kormány, december 31-ig biztosan marad az élelmiszerárstop, így a jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint juthatunk az alapélelmiszerekhez.

Friss döntés: eddig marad az élelmiszerárstop

A rendkívüli helyzetre tekintettel meghosszabbítják a benzin- és élelmiszerárstopot, és a decemberben lejáró kamatstopot is legalább fél évvel meghosszabbítják, jelentette be Gulyás Gergely.

A Kormányinfón elhangzottak alapján továbbra is az eddigi árakon vásárolhatjuk meg az árstop által korábban érintett élelmiszereket. A benzin ára is marad az eddigi szinten. A korábban meghatározott árstop október 1-ig lett volna életben.

A szabályozás a következő termékekre vonatkozik:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt (BL 55)
  • finomított napraforgó-étolaj
  • házi sertéscomb
  • csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
  • 2,8% zsírtartalmú UHT tehéntej

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek