Szörnyű titkok derülhetnek ki az Anthony Bourdainről szóló új könyvben

Még meg sem jelent, máris óriási botrány övezi az Anthony Bourdain életéről és haláláról szóló legújabb életrajzi könyvet.

Anthony Bourdain halála a mai napig nem hagyja nyugodni az írókat és a rajongókat. A gasztronómiai fenoménról 4 évvel halála után újabb könyv jelenik meg Charles Leerhsen író tollából – A Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain című könyv pedig már megjelenése előtt nagy port kavart.

Anthony Bourdain 2018-ban hunyt el.

A New York Times szerint a könyv a séf és médiaszemélyiség teljes életét meséli el, kiemelve utolsó napjait. Bourdain 2018 nyarán, Franciaországban követett el öngyilkosságot. A hamarosan megjelenő könyv döbbenetes részletességgel mesél majd a séf utolsó napjairól, ahogy a kreativ.hu írja, a könyv tele van Bourdain és exfelesége, Ottavia Busia-Bourdain illetve Bourdain és akkori barátnője, Asia Argento közötti bizalmas üzenetváltások leiratával.

Bourdain többek között arról írt egykori feleségének, hogy utálja a munkáját és a rajongóit is, valamint hogy teljes bizonytalanságban él. A könyvből több részlet is kiderül Bourdain és barátnője nyitott kapcsolatáról, noha Asia Argento teljesen elzárkózik a könyvtől.

Leerhsen azt állítja, többen is beszéltek neki Bourdainről, ráadásul a hagyatékot kezelő exfeleség is engedélyt adott ahhoz, hogy a privát üzenetváltások megjelenjenek a könyvben, bár azt az író nem árulta el, pontosan honnan jutott hozzá a leírt információkhoz.

A Times szerint Anthony Bourdain testvére, Christopher korábban levelet írt a kiadónak, amelyben a könyvet káros és sértő fikciónak nevezte, és arra szólította fel a Schuster & Schustert, vonja vissza a könyv publikálását. A kiadó visszautasította a kérést, mondván, szerintük nincs alaptalan rágalmazás a könyvben.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek