Az alkoholos filc BÁRHONNAN lejön!

Az alkoholos filc szuper találmány, szinte bármiről lemoshatatlan, azonban ez néha hátrány is. Tippjeinkkel viszont nincs többé lehetetlen.

Vannak dolgok, melyeknél kifejezetten örülünk, hogy tartósak, ilyen például az alkoholos filc. Aztán vannak, amelyeknél irtóra bosszantó, ha semmiből/ről sem tudjuk ki/lemosni: ilyen például az alkoholos filc. Most viszont megmondjuk, mikor mivel érdemes próbálkozni, hogy bármikor, bármely felületről lemoshassuk ezt a szívós kis anyagot! Vége a céltalan, koncepció nélküli dörzsölésnek, amitől csak még rosszabb lesz a helyzet. Némelyik megoldás több mint meglepő, előre szólunk.

Fa

Ez rögtön a meglepő kategória, nem kellett sokat várni. Ha hiszed, ha nem, innen a fogkrém hozza le.

Szőnyeg

Kisgyermekeseknél azt hiszem, nem nagyon kell magyarázni, hogy kerül alkoholos filc a szőnyegre. Bárhogy. A bedörzsölős-elkenős pacák elkerülésére tegyünk szivacsunkra tiszta etil-alkoholt vagy nem olajos alapú hajlakkot!

Bútorkárpit

4évesed kiscicákat rajzolt filccel a kedvenc tojáshéjszínű kanapédra? Ne aggódj, nem kell megvárnod a lomtalanítást, használj a foltra szintén tiszta alkoholt vagy körömlakklemosót!

Festett fal

A nagyfelületű, tiszta falakat folyamatosan firkálnánk, valljuk be. Ha már megtörtént az alkoholosfilces baleset, szintén az etil-alkohol az, ami lehozza. Kutyaharapást szőrével.

Mozaik, kőpadló

A kicsi kockák annyira vonzóak és színesek, hogy az a minimum, hogy hozzájuk kell érni, vagy nekiveselkedni összeszámolni őket. Ha viszont 5 évesek vagyunk, nyilván alkoholos filccel kell rájuk rajzolni, aztán pedig nem olajos hajlakkal vagy fogkrémmel lemosni. Mert úgy lejön.

Parketta

Itt a fogkrém + szódabikarbóna kombója a bevált módszer.

Műanyag tárolódobozok

Számomra ez is meghökkentő volt – radír. A válasz nemes egyszerűséggel: radír.

Mágneses irodai tábla

Ha alkoholos filccel írunk rá, azaz nem a megfelelő, kifejezetten a táblához való eszközzel, akkor azt igen nehéz eltávolítani. Szárazon törölhető táblafilccel viszont sikerrel járhatunk.

Fém felület

A fogkrém itt is megteszi hatását.

Bőr

Alvás közben összefirkált szülők, magukat összefirkált gyerekek, figyelem! A testápoló vagy a borotvahab lehozza az alkoholosfilcet!

Ruhák, textilek

Jó hír: a körömlakklemosó kioldja a festéket a kedvenc blézerünk textilszálai közül.

Üveg

Hú, ablakot firkálni sem lehet rossz filccel! WD-40 csavarlazító spray-t kell csak utána ráfújkálni, és voila, le is jött a paca.

(via huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek