Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alig 25 négyzetméter, mégis elképesztően otthonos ez a házikó

Egy amerikai nőnek gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy hatalmas kaliforniai otthonából egy kicsi, ám annál otthonosabb mobilházba költözött. 
Nagy népszerűségnek örvendenek mostanában az apró otthonok, nem is véletlenül: a kis területen fekvő házakat általában olyan egyedülálló vagy párban élő emberek lakják, akik részben fenntarthatósági, részben pedig pénzügyi szempontból inkább kisebb élettérben szeretnék élni mindennapjaikat. 
 
 
Hasonló elgondolás miatt döntött úgy néhány éve Tyshae Walton, hogy eladja kaliforniai házát, és egy sokkal kisebb texasi otthonba költözik.
 
Az amerikai nőnek gyerekkora óta az volt az álma, hogy egy kicsi, de otthonos házban éljen, ahol minden egy helyen van, és ahol kényelmesen elfér. A nőnek sikerült kialakítania otthonát úgy, hogy nagyjából 25 négyzetméteren egyszerre legyen tágas konyhája, kényelmes nappalija, hálószobája és még egy kis emeletes erkélye is. 
 
 
A ház egy hasonlóan kicsi otthonok számára kialakított lakóparkban helyezkedik el. A telek bérleti díja 500 dollár egy hónapban (kb. 155 ezer forint, ebben pedig benne van a víz és a mosoda használati díja is), egy hónapban pedig nagyjából 20 dollárt (6300 forintot) kell fizetni az áramért. 
 
 
A ház belülről nagyon otthonos, szinte mindent fa borít, és a konyhában is minden elfér egymás mellett: van rendes méretű hűtő, sütő és tűzhely, de van hely a munkalapnak is. A fürdőszoba is átlag méretű zuhanykabinnal és mosdóval van felszerelve, egyáltalán nincs az embernek lakókocsiérzete a kis lakást bejárva. 
 
 
 
 
A kicsi, de teljesen komfortos nappali végében egy lépcső visz fel a második emeletre, ahol a franciaágy mellett egy külön kis kijárat vezet ki az erkélyre, amely tökéletes hely a reggeli kávéhoz és jógához. 
 
 
A lakásban a természetes színek uralkodnak, a sok ablaknak köszönhetően pedig rengeteg természetes fény jut be napközben. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!