Egy alapanyagot kell csupán cserélni: istenien lágy palacsintatészta lesz a jutalmad

A palacsinta örök kedvenc, és bár minden háznál megvan a bevált recept, nem árthat néha kicsit leporolni, és felfrissíteni. Mi most egy olyan alapanyagcserét mutatunk nektek, amihez semmilyen extravagáns hozzávaló nem kell, mégis mérföldekkel finomabb és állagra is kellemesebb, lágyabb végeredményt kaptok.

Arról már írtunk, hogyan készítsetek csomómentes palacsintát, és milyen hibákat lehet elkövetni, amitől sütés közben szakadni fog a tészta, azonban arról még nem írtunk mitől lesz nagyon lágy textúrájú és sokkal ízletesebb az egyébként nagyon egyszerű tészta. Lássuk, milyen alapanyagot kell lecserélni, és mire!

Palacsinta
Egy alapanyagot kell csupán cserélni: lágy és ízgazdag palacsintatészta lesz a jutalmad

Persze, mi is tudjuk, hogy egy palacsintatészta összeállítása már rutinból megy a legtöbb háziasszonynak, ezért, valljuk be, nem szívesen bolygatjuk meg a receptet. Néha pedig érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mivel tudnánk egy kicsit feldobni, akár ízvilágában, akár az elkészítés menetét tekintve palacsintánkat, hiszen olyan is van, ami sütőben sül készre. Ha pedig nagyon vagányak akarunk lenni, akkor egy egyszerű, de annál praktikusabb alapanyagcserét követünk el...

... olaj helyett jöhet az olvasztott vaj!

Gazdagabb ízvilág, lágyabb textúra, egyenletesebb állag és kevésbé ragadós tészta: ezt ígéri a trükk, ami olvasztott vajra cseréli az étolajat!

A szokásos hozzávalók mellett, mint a liszt, tojás, tej, szódavíz, csipet só, kerüljön a nyers tésztába egy-két evőkanál olvasztott vaj. Miután a hozzávalókat homogén állagúra kevertük, hagyjuk egy órán át pihenni a tésztát, de szigorúan szobahőmérsékleten, mert máskülönben a vaj kidermedne a hűtőben. Elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint az olajos verziónak, de a végeredmény magáért beszél!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több innovatív recept és konyhai megoldás vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...