Arról már írtunk, hogyan készítsetek csomómentes palacsintát, és milyen hibákat lehet elkövetni, amitől sütés közben szakadni fog a tészta, azonban arról még nem írtunk mitől lesz nagyon lágy textúrájú és sokkal ízletesebb az egyébként nagyon egyszerű tészta. Lássuk, milyen alapanyagot kell lecserélni, és mire!
Persze, mi is tudjuk, hogy egy palacsintatészta összeállítása már rutinból megy a legtöbb háziasszonynak, ezért, valljuk be, nem szívesen bolygatjuk meg a receptet. Néha pedig érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mivel tudnánk egy kicsit feldobni, akár ízvilágában, akár az elkészítés menetét tekintve palacsintánkat, hiszen olyan is van, ami sütőben sül készre. Ha pedig nagyon vagányak akarunk lenni, akkor egy egyszerű, de annál praktikusabb alapanyagcserét követünk el...
... olaj helyett jöhet az olvasztott vaj!
Gazdagabb ízvilág, lágyabb textúra, egyenletesebb állag és kevésbé ragadós tészta: ezt ígéri a trükk, ami olvasztott vajra cseréli az étolajat!
A szokásos hozzávalók mellett, mint a liszt, tojás, tej, szódavíz, csipet só, kerüljön a nyers tésztába egy-két evőkanál olvasztott vaj. Miután a hozzávalókat homogén állagúra kevertük, hagyjuk egy órán át pihenni a tésztát, de szigorúan szobahőmérsékleten, mert máskülönben a vaj kidermedne a hűtőben. Elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint az olajos verziónak, de a végeredmény magáért beszél!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több innovatív recept és konyhai megoldás vár: