Ezt az áruházat kedvelik legtöbben, akik friss húst vásárolnak

A kiskereskedelmi láncok közül a Spar Csoport áruházait kedvelik a legtöbben, akik friss húst szeretnének venni - derül ki egy friss kutatásból - írja a Pénzcentrum az áruházláncra hivatkozva. A Spar több mint 15 éve saját húsüzemet is működtet Magyarországon

Egy reprezentatív internetes kutatás szerint a SPAR Csoport áruházai lettek a kedvenc frisshús-vásárlási helyszínek. A Scores Group által, a közelmúltban végzett piackutatás a húsvásárlási szokásokat elemezte. A Magyarországon friss húst vásárló felnőtt lakosság szokásait figyelték a húspultból, hentes pultból, illetve előre csomagoltan az önkiszolgáló hűtőkből és hűtőládákból választott termékek alapján.

A fel nem dolgozott nyers húsok tekintetében országszerte a SPAR-t részesítik előnyben a vásárlók az adatok szerint, mind a sertés, a marha, a szárnyasok, a vadhúsok vagy a nyúl tekintetében. "A SPAR a hazai piacra lépése óta elkötelezett a minőségi húsok iránt, s kiemelt figyelmet fordít a magyar vásárlók friss hússal történő ellátására, hiszen a háztartások egyik legfontosabb fogyasztási cikkéről van szó" - mondta el a Pénzcentrumnak Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR volt az első a kiskereskedelmi láncok közül, amely önálló húsüzemet indított. A REGNUM Húsüzem és Oktatóközpontra az elmúlt 15 évben több mint 8 milliárd forintot költöttek. A húsüzem az ország egyik legmodernebb technológiával felszerelt húsfeldolgozó egysége lett, ahol 2019-ben 2611 szarvasmarhát és 451 000 félsertést dolgoztak fel. A termelés a tavalyi üzleti évben 39 850 tonna volt, a magyar beszállítók aránya a 80 százalék.

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek