A terített asztal legjobb kísérője az új Soproni Óvatos Duhaj Búza

Megjelent az új Soproni Óvatos Duhaj Búza, aranysárga árnyalatokkal, könnyű, fűszeres és gyümölcsös ízzel – a nemzetközi tapasztalatok alapján nem nehéz megjósolni, hogy az újdonság hamar utat talál majd a hazai sörbarátok szívéhez, tovább gazdagítva a belga sörök világát itthon.

„Több száz éve komló helyett még különböző fűszer- és gyógynövényeket használtak a sörfőzők a belga búzasörök készítésekor. Ezt a hagyományt eleveníti fel a legújabb Óvatos Duhaj sörünk, amely már illatával is a nemes eredetre utal, citrusossága és fűszeressége pedig tökéletes ízharmóniát alkot” – fogalmazott Lados Péter, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere. „A Soproni Óvatos Duhaj Búzához nagy mennyiségben adtunk búzamalátát, ennek köszönheti a hagyományos búzasörökre jellemző fanyarságát. Fűszerként koriandert és narancshéjat alkalmaztunk, ami így együtt frissítő, gyümölcsös és citrusos ízt eredményez” – tette hozzá a szakember.

„A búzasörök mellé rengeteg étel illik, friss és citrusos ízéhez remekül passzolnak a hal- és tengeri ételek. Én nagyon kedvelem a rántott ételek mellé is, jól kiegészíti a húsok ropogósságát a szénsavas búzás íz” – fejtette ki a sörfőzőmester.

Keress Soproni Óvatos Duhaj recepteket itt!

A Soproni Óvatos Duhaj Búza főzéshez is kiváló, hiszen sörben pácolni vörös és fehér húsokat is érdemes. Lángos vagy kenyér készítéshez is használhatunk sört, könnyíti, mégis testesebbé teszi a tésztát. A búzasör természetesen nem kizárólag búzából készül: az elnevezés arra utal, hogy az árpamaláta mellett búzát és búzamalátát is felhasználnak a sörmesterek. A búza – az árpához képest – nemcsak több napfényt jelent, hanem több keményítőt, sikért és szén-dioxidot: ha a sör folyékony kenyér, akkor a búzasör egy frissen sült, könnyű, világos héjú cipó, a belga búzasör pedig ennek is a fűszeres változata. Amíg a német búzasör ízvilágát döntően a készítéséhez felhasznált gabona határozza meg, a belga, és így az Óvatos Duhaj Búza is – elsősorban a hozzáadott citrusféléknek és fűszernövényeknek köszönhetően – gazdagabb, édesebb, karakteresebb.

Tudj meg még többet a Soproni Óvatos Duhaj Búzárol itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek