A terített asztal legjobb kísérője az új Soproni Óvatos Duhaj Búza

Megjelent az új Soproni Óvatos Duhaj Búza, aranysárga árnyalatokkal, könnyű, fűszeres és gyümölcsös ízzel – a nemzetközi tapasztalatok alapján nem nehéz megjósolni, hogy az újdonság hamar utat talál majd a hazai sörbarátok szívéhez, tovább gazdagítva a belga sörök világát itthon.

„Több száz éve komló helyett még különböző fűszer- és gyógynövényeket használtak a sörfőzők a belga búzasörök készítésekor. Ezt a hagyományt eleveníti fel a legújabb Óvatos Duhaj sörünk, amely már illatával is a nemes eredetre utal, citrusossága és fűszeressége pedig tökéletes ízharmóniát alkot” – fogalmazott Lados Péter, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere. „A Soproni Óvatos Duhaj Búzához nagy mennyiségben adtunk búzamalátát, ennek köszönheti a hagyományos búzasörökre jellemző fanyarságát. Fűszerként koriandert és narancshéjat alkalmaztunk, ami így együtt frissítő, gyümölcsös és citrusos ízt eredményez” – tette hozzá a szakember.

„A búzasörök mellé rengeteg étel illik, friss és citrusos ízéhez remekül passzolnak a hal- és tengeri ételek. Én nagyon kedvelem a rántott ételek mellé is, jól kiegészíti a húsok ropogósságát a szénsavas búzás íz” – fejtette ki a sörfőzőmester.

Keress Soproni Óvatos Duhaj recepteket itt!

A Soproni Óvatos Duhaj Búza főzéshez is kiváló, hiszen sörben pácolni vörös és fehér húsokat is érdemes. Lángos vagy kenyér készítéshez is használhatunk sört, könnyíti, mégis testesebbé teszi a tésztát. A búzasör természetesen nem kizárólag búzából készül: az elnevezés arra utal, hogy az árpamaláta mellett búzát és búzamalátát is felhasználnak a sörmesterek. A búza – az árpához képest – nemcsak több napfényt jelent, hanem több keményítőt, sikért és szén-dioxidot: ha a sör folyékony kenyér, akkor a búzasör egy frissen sült, könnyű, világos héjú cipó, a belga búzasör pedig ennek is a fűszeres változata. Amíg a német búzasör ízvilágát döntően a készítéséhez felhasznált gabona határozza meg, a belga, és így az Óvatos Duhaj Búza is – elsősorban a hozzáadott citrusféléknek és fűszernövényeknek köszönhetően – gazdagabb, édesebb, karakteresebb.

Tudj meg még többet a Soproni Óvatos Duhaj Búzárol itt!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karácsonyi gyümölcsös bólé

A bólé nem csak finom, de igazán látványos ital, melynek most igazán karácsonyi hangulatot kölcsönöztünk. Az ital alapja általában vörösbor, amelyhez különböző röviditalokat ...

Vegán krumplirakottas magyarosan

Vannak olyan ételek, amelyekről elsőre nem gondolnánk, hogy el lehet őket készíteni vegán formában, pláne, úgy, hogy alig lehessen észrevenni a különbséget. Mi a rakott krumplit is ...

Címlapról ajánljuk

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...