9 meglepő kajatény a világból

Kilenc olyan meglepő tényre bukkantunk, melyek biztos, hogy az újdonság erejével hatnak majd rád is! 

Nemrég írtunk nektek arról Anna cikkében, hogy mennyi megdöbbentő tény létezik a világban az ételekkel kapcsolatban, amikről nem is tudunk. Például a halászatról, ami 2048-ra teljesen összeomolhat, ha a termelés a jelenlegi ütemben folyik tovább, vagy arról, hogy a legtöbb élelmiszer, amit boltokból lopnak, az a sajt! Bővítjük az érdekességek listáját, íme - újabb megdöbbentő kajatények!

1. A hawaii pizzát egy Londonban élő, kanadai származású férfi találta fel 1962-ben. Nahát!

Pizzareceptekért kattints

2. Egy átlagos amerikai majdnem egy tonnányi ételt vesz magához egy évben - állítják az USDA ( United States Department of Agriculture) legutóbbi kutatásai.

Pulykaburger

3. A parmezán nem vegetáriánus. Ez is egy olyan sajtféle, ami állati eredetű anyagot tartalmaz, ugyanis haszonállatok - például kecske vagy szarvasmarha - gyomrából származó enzimekkel oltják be.

Itt találsz parmezános recepteket

4. A mandula csonthéjas, amiről nagyon jól tudjuk, hogy fán terem. Az viszont újdonság lehet, hogy ugyanabba a családba tartozik, mint a szilva, a cseresznye vagy a barack. És tényleg, ennek tudatában nem feltűnő a hasonlóság a mandula és a barackmag között?

5. A french fries-ról (sült krumpli) senki nem tudja, hogy miért is francia pontosan, annyi biztos, hogy az első világháborúban Franciaországban állomásozó katonák egyszerűen átnevezték a pommes frites-et french fries-nak.

6. A méz nem romlik meg! Soha, úgy értsd, soha! Persze csak és kizárólag akkor, ha valódi mézről beszélünk, nem a sajnálatosan elterjedt hamisítványokról. A jó méz mindig jó marad - még kikristályosodva is.

7. A valódi mogyoróvaj rágcsálószőrt és rovarmaradványokat tartalmazhat - úgy néz ki, ez már hivatalos. Az FDA (Food and Drug Administration) szerint ennek jelentősége pusztán ízlésbeli. Érdekes.

8. A jól felismerhető gyorséttermi logóknak már puszta látványa is stimulálja az idegrendszert: türelmetlenséget, megváltozott viselkedést válthat ki az emberekből, ha látványt követően záros határidőn belül nem jutnak hozzá kedvenc hamburgerükhöz.

McDonald's vs. való világ

9. A vadlazac színe természetesen rózsaszínű: úgynevezett krillekkel táplálkoznak, ez színezi át a bőrüket. A tenyésztett lazacok viszont nem fogyasztanak ilyen apró rákokat, ezért az ő bőrüket megszínezik.

(via HuffingtonPost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...