8 dolog a hűtődben, amitől jobb, ha most azonnal megválsz

Bár el kell kerülni mindenfajta élelmiszerpazarlást, néha eljön az a pont, amikor nincs visszaút, és ki kell dobni a hűtőben feltornyosult zöldséget, és egyéb alapanyagokat.

Gyakran uralkodik el a hűtőnkön a káosz, ilyenkor pedig olyan dolgok is előkerülhetnek, amiknek már rég nem kellene ott lenniük. A romlott ételek kidobálásával, újrahasznosításával, és egy kis odafigyeléssel elkerülheted, hogy minden hónapban hűtőt kelljen takarítanod. Adunk néhány tippet ehhez:

1. Nyálkás, fonnyadt saláta

A salátákat csak néhány napig lehet a hűtőben tárolni. Az előrecsomagolt salátákon általában ott a lejárati dátum, de velem is gyakran előfordult, hogy előbb megfonnyadt a zöldség. Ilyenkor pedig vagy kukába dobjuk, vagy komposztáljuk, ha tudjuk.

2. Citrom

Gyakran veszek több citromot a boltban, hogy legyen otthon, ilyenkor pedig én is hűtőbe rakom. Aztán jól megfeledkezek róla, hogy ott van. Ilyenkor megfonnyadhat, de meg is penészesedhet. Érdemes tehát annyit venni belőlük, amennyire tényleg szükségünk van.

3. Kiszáradt gyömbér

Teljesen mindegy, milyen spéci módszerekkel tárolod a gyömbért, egy ponton romlásnak indul a hűtőben is. Ha elkezd kiszáradni, akkor ideje megválnod tőle.

4. Szószok és mártások

Majonéz, mustár, ketchup és egyéb szószok, szeretjük őket felhalmozni a hűtőben. Néha viszont felbukkanhat egy-egy tavaly vásárolt mártás is. Ezektől jobb megválni.

5. Kajaajándékok, amiket soha nem használsz fel

Buli volt nálad, és a barátaid rengeteg kajával leptek meg az este? Ilyenkor vagy csomagold el nekik, vagy add rászorulóknak a rengeteg ételt! A kukába azért ne dobd ki!

6. Gyanús maradékok

Itt egy doboz, ott egy doboz, de vajon mi van bennük? Már nem is emlékszel, mit tettél az ételtárolóba? Ilyenkor jobb, ha kukában landol a beazonosíthatatlan kaja, mert ha arra sem emlékszel, mikor főzted, aligha ehető már.

7. Bármi, ami penészes

Ezt nem kell túlgondolni. Amelyik étel penészes, az kuka. A penészes ételek a többi dolognak sem tesznek jót a hűtőben.

8. Nyers hús

Napközben eltervezted, hogy este csirkét sütsz. Megveszed a húst hozzá, de végül valami közbejön, ezért berakod a húst a hűtőbe. Ilyenkor maximum két napon belül használd fel a húst, vagy mehet az egész a kukába, ami nem lenne jó. Ha tudod, hogy nem lesz időd az elkövetkezendő napokban főzni, akkor inkább tedd a fagyasztóba az ételt.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

A szavatossági időn túl

Megvásárolt élelmiszereink jelentős része a kukában végzi, pedig a szavatossági idő lejárta után legtöbbjük még egy jó ideig fogyasztható lenne.

admin

via The Kitchn.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...