Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 kedvenc éttermünk, amit mindenképp próbálj ki, ha Szegeden jársz

Szeged idén nyáron is bővelkedik a programlehetőségekben, de ha megéheznénk a kalandozásokban, tradicionális csárdák, modern éttermek, kávézók és cukrászdák várnak. (x)

Kajak-kenu, fürdő, botanikus kert – Szeged számtalan aktív programmal várja az utazókat, az egész napos jövés-mesében pedig hamar megéhezik a család. Aggodalomra semmi ok, az alföldi város a gasztronómia terén is az élmezőnybe tartozik, tradicionális és modern éttermek, újhullámos kávézók és édes élvezetekre csábító cukrászdák asztalai hívogatják a látogatókat. Mint a mondás tartja, ha Szegeden jársz, tégy úgy, mint a szegediek, segítségként pedig összegyűjtöttük a top 7 éttermet, kávézót és cukrászdát, ahol garantáltan finomakat ehetünk-ihatunk.

Öreg Kőrössy Halászcsárda

Szeged gasztronómiájának origója a halászlé, így nem lehet úgy elutazni a városból, hogy ne próbáltuk volna az ikonikus ételt. Nincs is jobb hely erre, mint az évtizedek óta a város egyik legjobb halászlevét készítő Öreg Kőrössy Halászcsárda. Az étterem az 1930-as évek eleje óta várja a Tisza partján a vendégeket, így nemcsak a tányéron lehet élvezni a folyó kincseit, de a látvány is mesés. A folyóra nyíló festői panoráma már önmagában élmény, amit a jó értelemben vett múltidéző hangulat és a tradicionális receptek szerint, modern technológiák alkalmazásával készített ételek tesznek igazán felejthetetlenné. Amellett, hogy beavatást nyerünk a halászlé tudományába, Kócsó Krisztián séf konyhájának olyan remekeivel, mint a halpaprikás, a különféle roston sült halak vagy az almás palacsinta az alföldi kulináriához is közelebb kerülhetünk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ÖregKőrössyHalászcsárda (@oreg.korossy.halaszcsarda) által megosztott bejegyzés,

Tiszavirág Étterem

A tradicionális hangulat bája mellett Szegeden az ízig-vérig modern stílus is képviselteti magát a Tiszavirág Étterem képében. Régies, fehérre festett csupasz téglafalak köszöntenek az étteremben, amelyeket a berendezés letisztult, kortárs vonalai ellenpontoznak. A sallangmentes tökéletességre törekvés a tányérokon is tovább folytatódik. Az absztrakt festményekre és szobrokra emlékeztető ételköltemények először a szemet gyönyörködtetik, majd ezután az ízlelőbimbókat. Kifejezetten ügyelnek a szezonalitásra, miközben a régmúltat idéző szegedi fogások és nemzetközi ízek keverednek a kínálatukban. Így a halleves és lángos mellett jól megfér a club sandwich és a fish and chips. 2019-ben a Dining Guide az Év Innovatív Konyhája címmel tüntette ki az éttermet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tiszavirag Szeged (@tiszaviragszeged) által megosztott bejegyzés,

Szálka Halászcsárda

A Szálka indulásával megteremtette az újhullámos halászcsárda fogalmát, ez a kettősség pedig az étterem elhelyezkedésében is megjelenik: egy ikonikus helyi épület, a Tisza Gyöngye ad otthont az étteremnek, amit felújítottak, modernizáltak. A nagy múltnak örvendő és kivételes hírű szegedi fogások alkotják az étlap gerincét, de Bozsó Martin séf vezényletével a modern gasztronómia eszközeivel formálták ezeket újjá.
Az étterem kifejezetten családbarát, így a nyári vakációba is beilleszthető program lehet egy vacsora a Szálkában, hiszen amíg a felnőttek a kulináris kalandokkal vannak elfoglalva, a gyerekek játszó sarokban köthetik le energiáikat, de baba-mama szoba és pelenkázó is van itt.

Kék Elefánt

Az újhullámos kávék bizony Szegedre is eljutottak, így a világos pörkölésű és a filterkávék rajongói sem maradnak meg koffeinlöket nélkül a szegedi kiruccanás során. Ha pedig filterkávé, akkor Kék Elefánt. A Klauzál térről nyíló aprócska udvar történelmi falai között igazi felüdülés elkortyolni a fekete nedűt. Otthon is fel lehet eleveníteni a Kék Elefántban töltött pillanatokat, hiszen a Warda Coffee Roasters kávéi csomagban is megvásárolhatók.
A Kék Elefánt elkötelezett Szeged iránt, a nyári szezonban kapható Kaf-fa jeges kávéital megvásárlásával hozzájárulhatunk a FaÜgyelet és a kávézó közös faültetési projektjéhez, ami ősszel veszi kezdetét.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kék Elefánt Kávézó (@kekelefantkavezo) által megosztott bejegyzés,

Rudi & Fickó

A Rudi & Fickó nem kávézó, nem pékség, nem reggeliző és nem is cukrászda, hanem mindez egyben, vagyis finomságok előállító műhelye. A többnapos nyaraláskor az első út így azonnal a Rudi & Fickóba vezethet friss kenyérért vagy kovászos zsemléért, de ha a szendvics nem elég, komplett reggelit, így rántottát is készítenek. Ott vannak a különböző csónakok, mint jalapenos-mozzarellás csónak vagy a vajas-sajtos pogácsa, az édes vonalat pedig többek között az almás párna és a csokoládés csiga képviseli. Napközben is gondoskodni kell az energiáról, ebédre házi pizzával várnak, hogy aztán egy mennyei desszerttel, például egy gombóc pisztáciás fagyival kerüljön fel az i-re az a bizonyos pont. Már csak a névadó kutyaduóért, Rudiért és Fickóért is érdemes elnézni hozzájuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rudi és Fickó (@rudiesficko) által megosztott bejegyzés,

Hatos Rétes látvány pékség

Mákos? Túrós? Vagy inkább meggyes? A Hatos Rétes látványpékségben a rétesek sora éppen olyan hosszú, mint a Tisza. A finom réteseket pedig nemcsak megízlelni van módunk, hanem a nyújtás, rétegezés, töltés precízen kivitelezett folyamatát is nyomon követhetjük, hogy aztán hazatérve megkíséreljük rekreálni a finomságokat. A rétesek mellett jól megtöltött palacsintákat is lehet kóstolni Szeged belvárosában, a Klauzál téren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

|Hatos Rétes|Szeged (@hatosretes) által megosztott bejegyzés,

Sugar & Candy

A nyaraláskor elfogyasztott kalóriák nem számítanak, ezért nem kell szégyenlősnek lenni, ha némi cukorutánpótlásra lenne szükség az egész napos programok közben. A Sugar & Candy tökéletes hely, hogy ezt ízletes formában tegyük meg. Az Oskola utcai cukrászda a franciás vonalat képviseli, minden nagyon precíz, elegáns és szemet gyönyörködtető. Tortáik kifinomultan díszesek, desszertkülönlegességeik közül pedig nehéz választani, mert látványra mind hívogatóak. Egyik specialitásuk a macaron, amiből óriás változatot is kóstolhatunk, a tükörsima felületű mousse igazi luxusérzetet ad, de a klasszikus ízek kedvelői sem maradnak éhesen, hiszen választhatják az almás pitét és a csokis brownie-t a pultból.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sugar & Candy (@desszert_by_sugar_and_candy) által megosztott bejegyzés,

Címlapkép: Szálka Étterem

Keress még több szuper programot Szegeden!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!