6 szépítő okosság kókuszolajjal

Egyre többet halljuk a kókuszolaj szót a főzés kapcsán, most mégsem erről lesz szó, hanem a testünkről – mert nem elég, hogy egészséges, de minket is (még) szebbé tesz!

1. Sminklemosóként: egy vattapamaccsal vigyünk fel arcbőrünkre egy keveset a finom kis kókuszolajból – hibátlanul és gyengéden lehozza szemfestékünket és/vagy alapozónkat. Ezt követően kövessük szokásos esti arctisztító rituálénkat. Az eddig használt arclemosó tonikot viszont kiváltottuk.

2. Hidratáló testápolóként: hatékonyan ápolja száraz bőrünket – csak kenjük be vele vékonyan a kívánt testrészt, és élvezzük a puhaságot. Nem elhanyagolható a hatása a száraz kézfejre vagy a berepedezett sarokra sem. Itt a tél, itt a kicserepesedett ajkak szezonja is, na arra is remek!

3. Testradír: az olívaolajhoz hasonlóan tökéletes alap lehet frissítő házi testradírhoz: adjunk hozzá egy maroknyi kristálycukrot (ez jól ledörzsöli majd az elhalt hámsejtjeinket), őrült kávét vagy sót, hogy masszív legyen az állaga, és használjuk bizalommal.

4. Arcfrissítőként: a kókuszolaj olcsó módja annak, hogy arcbőrünk üde, fiatalos és kívánatos maradjon. Hiszed vagy nem, ha arcunk két oldalára rakunk egy keveset belőle, pirosítóként emeli ki pigmentjeinket – ragyogjon az a járomcsont!

5. Lábborotváló krémként: és igen még erre is jó! Megint nincs időd gyantázni vagy epillálni? A borotválás csábítóan gyors eljárás, de mi van, ha épp kifogytál a borotvahabból, -krémből? Vedd elő kókuszolajad - borotvapengéd siklik majd lábad lankáin, bőröd pedig selymesen puha és karcmentes lesz.

6. Száraz, igénybevett hajra: a százfelé álló, szanaszét töredezett hajvégek gondját is megoldja. Mosás előtt kend be a hajvégeket kevés kókuszolajjal (ne sokkal, mert elzsírosítja, és sosem mosod le), hagyd hatni, mintha pakolás lenne, majd moss hajat szokásod szerint. Hidratál, ápol, selymesít! Szép leszel, na.

(via Goodhousekeeping)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.