5 tuti recept a hétvégi bográcsozáshoz

Idén kegyesek hozzánk az égiek, mert az elmúlt évekkel ellentétben most rendre hétvégére köszönt be a jó idő, amit ajánlatos is kihasználni és a szabadban főzni!

Nem akarok ünneprontó lenne, de a nyárból pusztán csak egy hónap van hátra, így aki eddig nem tette, az most ragadja meg az alkalmat és a bográcsot, aztán irány ki a kertbe tüzet rakni! A legtöbb hagyományos egytálételt minden gond nélkül megfőzhetjük szabad tűzön is: csirkepörkölt, tarhonyás hús, slambuc, babgulyás - egytől-egyig jól áll nekik a bogrács, na meg a füstös íz! Tényleg nem lehet összehasonlítani a konyhában készült verziókkal, mert ugyan egyik sem rosszabb a másiknál, de teljesen más a végeredmény.

A leggyakoribb hiba, amit elkövethetünk (főleg néhány hűsítő sör után), hogy leég, de legalábbis kicsit odakap az étel. Figyeljünk hát, hogy ne nyaldossa a tűz a bogrács alját, elég hőt kap az anélkül is, illetve tessék sűrűn rázogatni és kavarni! Arról se feledkezzünk meg, miután jóízűen befaltuk az elkészült finomságot, hogy nem szabad elégedetten hátradőlni, hiszen ott van még a takarítás, amit nem éri meg sokáig halogatni. A bográcsra érdemes vigyázni, tisztítás után olajjal vagy zsírral kikenni, hogy óvjuk a rozsdától, és semmiképp ne hagyjuk a szabad ég alatt, mert jön egy kis eső, és rögtön megjelennek majd rajta a barna foltok.

 1. 1.

  Bográcsos marhalábszárpörkölt

 2. 2.

  Mohácsi halászlé

 3. 3.

  Bográcsban főtt vörösboros csülökpörkölt

 4. 4.

  Babgulyás bográcsban Károly konyhájából

 5. 5.

  Tarhonyás bográcsos

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek