5 reggeli a nagyvilágból gyerekek szájában

A gyerekek véleményére lehet hallgatni, mert őszinték. Nézzük, mi a véleménye nyolc amerikai gyereknek a koreai, brazil, finn, vietnámi, lengyel és holland reggeliről!

Felnőttként is érhet minket bőven meglepetés, ha idegen konyhák fogásait kóstolgatjuk - képzeljük csak el, milyen sokkoló lehet ugyanez gyerekként, mikor a legtöbben csak a megszokott ízeket fogadják el! Az alábbi videóban nyolc amerikai csemetét kértek meg, hogy kóstolják végig más országok tipikus reggelijeit, és mondják el róluk az őszinte véleményüket. Sajnos a videó angolul van, a reakciók azonban egyszerűen leolvashatók az arcokról is.

Olvastad már?

Gyerekek reggelije a világ különböző pontjain

A koreai reggeli nem volt igazán népszerű a versenyzők körében. Arra az információra, hogy most erjesztett szójalevest fog kóstolni, az első kisfiú rögtön rávágja: "Tudom, most találtam benne egy halott halat." A gyerekek összességében furcsának, és meglehetősen fűszeresnek találták a tipikus koreai reggelit.

A brazil reggeli meglehetősen internacionális, hiszen a felvágott, a sajt és a gyümölcs mindenhol megtalálható, a kísérőnek kapott kávé azonban mindenkinél kiverte a biztosítékot. A legvisszafogottabb vélemény szerint furcsa, hogy a brazil gyerekek kávéznak, de egy másik véleményező szerint egyenesen tehénkaki íze van.

Meg voltunk győződve, hogy a finn reggeli nem lesz befutó, hiszen sem a lazac, sem az áfonya nem tartozik tipikusan a gyerekek kedvencei közé. Meglepő módon csak a két kislány állt ellen: az egyikük a lazacot nem szereti, a másik pedig kijelentette, hogy sosem enne halat reggelire. A fiúk elfogadóbbak voltak: az egyikük úgy vélte, szívesen reggelizné ezt bármikor, a másik szerint pedig a kenyér olyan puha, mintha a párnája lenne.

A koreaihoz hasonló vietnámi reggeli kézhezkapásakor nem aratott osztatlan sikert: a száz napos tojás "illata" ez egyik zsűritag szerint a mobilvécére emlékeztet, egy másik pedig felteszi a kérdést: most tényleg egyek meg egy rossz tojást? A végén azonban a legtöbbjüknek ízlett!

A lengyel reggeli nagyjából átment a szűrőn - az egyik kisfiú szerint a sült reszelt krumpli (amit mi tócsninak hívunk) olyan, mint a sült krumpli, és a sült krumpli jó!

A prímet egyértelműen a hollandok csokival megszórt kalácsa vitte. Hogy ez a győztes darab, az az arcokra van írva, bár az egyik kisfiú szerint a barátai biztosan nem reggeliznének ezt, mert a mamájuk biztosan egészségtelennek tartaná.

Olvastad már?

14 tipp szülőknek a szórakoztató mindennapokhoz

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek