5 recept okrából - miből?

Ez a zöldségféle a trópusi illetve a szubtrópusi vidékeken terjedt el: Indiától Ausztráliáig közkedvelt, de Amerikában is jól ismerik.

Észak-Afrikában évezredek óta termesztik az okrát. Itthon is voltak ilyen próbálkozások - kisebb-nagyobb sikerrel - , de még mindig nagyon kevesen ismerik. Számtalan ország fogyasztja napi renderességgel köretként vagy fűszernövényként. Magyarországon különlegességnek számít, azonban nem lehetetlen a beszerzése.

Küllemre, illetve méreteit tekintve is leginkább egy éretlen paprikára hasonlít: halványzöld, ropogós külső héjjal és rengeteg "maggal" rendelkezik. Főzés közben pektintartalma miatt ragacsossá válik, és ezzel igencsak besűríti az ételeket.

Vannak országok, ahol leginkább levesként, van ahol egyfajta lecsóként használják. Remek választás lehet sütve-főzve, sőt, még nyersen is, például salátákhoz.

Még több okra receptet, itt találsz!

  1. 1.

    Egészben sült jérce okrával

  2. 2.

    Okrás marharagu

  3. 3.

    Okra-tekercs

  4. 4.

    Okra curry

  5. 5.

    Gumbo csirkével és rákkal

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 trükk, ami az egyszerű köretedből elegáns ünnepit varázsol

Ha ünnep van, úgy érezhetjük, hogy mindenből a legszebbet, a legelegánsabbat kell elővenni, legyen az étkészlet, jókedv vagy éppenséggel köret. Persze az idő vagy a pénz nem mindig adott minderre: nézzük meg hát, hogy lesz a szerény karácsonyi köretből (pofonegyszerűen) elegáns!