5 ok, amiért tűzveszélyes bedugva hagyni ezt a naponta használt konyhai eszközt

Számos konyhai eszköz jelenthet potenciális veszélyforrást, ha nem vigyázunk kellően, a balesetek megelőzésének sokszor pofonegyszerű módja van. Mutatjuk, miért húzd ki mindig a kenyérpirítód használat után!

Egy nagy család esetében szinte minden nap használjuk konyhánkban a kenyérpirítót, gyors készülődés közben azonnal elkészül a reggeli pirítós, de a kicsit szárazabb kenyerekbe is új életet lehet. Épp ez a gyakoriság az, ami magában hordozza a veszélyt, hogy nem is gondolunk rá, minden használat után ki kellene húznunk a kenyérpirítót. Ha nem áramtalanítjuk, még a legpraktikusabb eszköz is potenciális kockázatot hordoz, ami gyakran észrevétlen, ha pedig megtörténik a baj, tűzveszélyes lehet. Íme 5 ok, amiért érdemes kihúzni a kenyérpirítót, amikor nincs használatban.

Kattints a galériára, és olvasd el, miért kell kihúznod használat után a kenyérpirítód!

Könnyű azt feltételezni, hogy a modern biztonsági funkciók minden esetben megelőzik helyettünk a problémát, de még a legkorszerűbb kenyérpirítók sem bombabiztosak. Az új típusú eszközök már rendelkeznek automatikus kikapcsolással és akár távvezérlésessel működőt is találunk a termékkínálatban, ám ezek ugyanúgy meghibásodhatnak, mint bármely más technológia, ezért legyünk résen és végezzük el minden esetben ezt a pár másodperces mozdulatot.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...