5 ketchup, amit megkóstoltunk

Ötféle, a boltokban leggyakrabban előforduló flakont emeltünk le a polcokról, ebből négy szinte mindenhol kapható, az ötödik egy saját márkás bio prémiumtermék.

Jóféle ketchupot találni hasonlóan meredek vállalkozás, mint múlt heti terméktesztünk, a túrók esetében hittük. Akkor felül kellett bírálnunk önmagunkat, hiszen meglepően sok olyan termékkel találkoztunk, ami megfelelt a túróval szemben támasztott kívánalmainknak, a ketchupokkal viszont most nem volt szerencsénk. Meglepő eredmények születtek, nem kertelünk, ezúttal a legparadicsomosabb, legtermészetesebb ízű ketchupot kerestük!

A nagy túróteszt >>

Felix Ketchup – 450 g, 599 Ft

Megnyerte a csatát, a legparadicsomosabbnak ezt a terméket ítéltük. A Felix legendás ketchupja körüli hírverés igaznak bizonyult, nem pedig fölösleges szócséplésnek. Friss, fűszeres paradicsomos ízvilág, amit nem igyekeznek cukorral, ecettel vagy bármilyen más adalékanyaggal elnyomni. Bár az állaga egy kissé furcsa, biztos, hogy a teszt után ezt fogjuk legközelebb leemelni a polcról.

Megtaláltuk a legjobb tejfölt! >>

Heinz Ketchup – 460 g, 499 Ft

Csalódottságunkat a Heinz ketchupjával kapcsolatban nem tudjuk leplezni. A vaktesztelés során egyértelművé vált, hogy nagyon savanyú, nagyon édes szószról van szó, ami bármilyen ételnek agyonvágja az ízét, annyira domináns. A színe sem bizalomgerjesztő, az állaga gyanúsan szintetikus, szinte zselés, vizezett, sűrített paradicsomlének tűnik.

Túró Rudikat teszteltünk >>

Univer Ketchup – 470 g, 519 Ft

Első kóstolásra mindent ural az ízlelőbimbókon szemérmetlenül terjeszkedő édes íz, de a végén csak kibontakozik némi friss, paradicsomos ízvilág is. Nem tökéletes, de biztos, hogy pakoltak bele paradicsomot a gyártók, az édeskés ketchupot szeretők kedvelni fogják. Mindenesetre biztató, hogy fűszereket is éreztünk rajta és nem szintetikus, mint fentebb kóstolt versenytársa.

Az istenek gyümölcse, a gránátalma >>

Alnatura Bio Ketchup – 500 g, 799 Ft

A mezőny prémiumkategóriás terméke, aggódtunk is, hogy esetleg élből verni fogja a mezőny összes versenyzőjét. De meglepődtünk: a vakkóstolás során a kesernyés, nagyon édes jelzőkkel illettük az egyébként hetvenszázalékos paradicsomtartalommal ajánlott ketchupot, volt olyan, aki egyenesen azt állította, „ebben nincs paradicsom”. Ennek oka persze lehet a minden mást elnyomó édes íz is.

A nagy csokifagyiteszt >>

Globus Ketchup – 490 g, 519 Ft

Nem tudjuk, mi történt ezzel a termékkel, de savanyú és édes ízekből mindenképpen kicsit sokat kaptunk.Mindezt tetézi egy fokhagymás aroma. Az alkotóelemekből egy kicsivel kevesebbet kellett volna a ketchupba adagolni.

A termékteszt eredményei a szerkesztőség véleményét tükrözik.

Szerző: Kitti_ és Dacota

Francia falat: petrezselymes-lazacos quiche >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide >>

Hozzászólások (7)

Primula79

Az az Unilever ketchup nem Univer akarna lenni? A Globus Unilever termék. :)

DaVeman

A Lidlben most a 840 grammos Kania 445 Ft-ba kerül, és nálam eddig ez a legjobb. Úgy, hogy a fentiek közül a biot kivéve mindegyikb?l kóstoltam már jó sokat. Habár igaz, nem biztos, hogy túl gyakori márka.

Hagymafaló

mi is a Lidlben vesszük a ketchupot, viszont mi a Pagusára esküszünk - 1000 grammos, de szintén 400-500 forint körül van, és szinte szín tiszta paradicsom

Törölt felhasználó

Csatlakoznek a fenti kollegahoz...regen Felix-es voltam, de miota kiprobaltam a Kania-t, csak azt veszek. Messze veri az osszes halalra cukrozott, szejjel aromazott piros szutykot a mezonyben... Probaljatok ki, erdemes.

Szella

Nálam a Kalocsai ketchup a befutó, nem drága, nagyon finom és kapható a Sparokban/Intersparokban, és láttam már a Tescoban is. A Globusból és az Univerb?l kiábrándultam, mindkett? b?n rossz lett az utóbbi évek során.

Törölt felhasználó

Univert szoktunk venni,nekünk teljesen bejön.

Törölt felhasználó

Mi eddig Univert vásároltunk, néha Globust, de vártuk hogy elfogyjon... Ha a Felix hozza az ár-érték "arányt" lecseréljük!

Törölt felhasználó

Én házilag készítek zöldf?szeres paradicsomszószt ketchup helyett saját vegyszermentes paradicsomból. Sajnos a legprémiumabb bolti termékek is pirosra marják pici lányom száját és arcát, nem tudom mi lehet bennük :(

Címlapról ajánljuk

További cikkek