5 ketchup, amit megkóstoltunk

Ötféle, a boltokban leggyakrabban előforduló flakont emeltünk le a polcokról, ebből négy szinte mindenhol kapható, az ötödik egy saját márkás bio prémiumtermék.

Jóféle ketchupot találni hasonlóan meredek vállalkozás, mint múlt heti terméktesztünk, a túrók esetében hittük. Akkor felül kellett bírálnunk önmagunkat, hiszen meglepően sok olyan termékkel találkoztunk, ami megfelelt a túróval szemben támasztott kívánalmainknak, a ketchupokkal viszont most nem volt szerencsénk. Meglepő eredmények születtek, nem kertelünk, ezúttal a legparadicsomosabb, legtermészetesebb ízű ketchupot kerestük!

A nagy túróteszt >>

Felix Ketchup – 450 g, 599 Ft

Megnyerte a csatát, a legparadicsomosabbnak ezt a terméket ítéltük. A Felix legendás ketchupja körüli hírverés igaznak bizonyult, nem pedig fölösleges szócséplésnek. Friss, fűszeres paradicsomos ízvilág, amit nem igyekeznek cukorral, ecettel vagy bármilyen más adalékanyaggal elnyomni. Bár az állaga egy kissé furcsa, biztos, hogy a teszt után ezt fogjuk legközelebb leemelni a polcról.

Megtaláltuk a legjobb tejfölt! >>

Heinz Ketchup – 460 g, 499 Ft

Csalódottságunkat a Heinz ketchupjával kapcsolatban nem tudjuk leplezni. A vaktesztelés során egyértelművé vált, hogy nagyon savanyú, nagyon édes szószról van szó, ami bármilyen ételnek agyonvágja az ízét, annyira domináns. A színe sem bizalomgerjesztő, az állaga gyanúsan szintetikus, szinte zselés, vizezett, sűrített paradicsomlének tűnik.

Túró Rudikat teszteltünk >>

Univer Ketchup – 470 g, 519 Ft

Első kóstolásra mindent ural az ízlelőbimbókon szemérmetlenül terjeszkedő édes íz, de a végén csak kibontakozik némi friss, paradicsomos ízvilág is. Nem tökéletes, de biztos, hogy pakoltak bele paradicsomot a gyártók, az édeskés ketchupot szeretők kedvelni fogják. Mindenesetre biztató, hogy fűszereket is éreztünk rajta és nem szintetikus, mint fentebb kóstolt versenytársa.

Az istenek gyümölcse, a gránátalma >>

Alnatura Bio Ketchup – 500 g, 799 Ft

A mezőny prémiumkategóriás terméke, aggódtunk is, hogy esetleg élből verni fogja a mezőny összes versenyzőjét. De meglepődtünk: a vakkóstolás során a kesernyés, nagyon édes jelzőkkel illettük az egyébként hetvenszázalékos paradicsomtartalommal ajánlott ketchupot, volt olyan, aki egyenesen azt állította, „ebben nincs paradicsom”. Ennek oka persze lehet a minden mást elnyomó édes íz is.

A nagy csokifagyiteszt >>

Globus Ketchup – 490 g, 519 Ft

Nem tudjuk, mi történt ezzel a termékkel, de savanyú és édes ízekből mindenképpen kicsit sokat kaptunk.Mindezt tetézi egy fokhagymás aroma. Az alkotóelemekből egy kicsivel kevesebbet kellett volna a ketchupba adagolni.

A termékteszt eredményei a szerkesztőség véleményét tükrözik.

Szerző: Kitti_ és Dacota

Francia falat: petrezselymes-lazacos quiche >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek