Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 filléres praktika, amivel feldobhatod a kisiskolás gyereked tanszereit

Ha a gyereked szeme nem csillan fel az iskola hallatán, ne aggódj, nem vagytok egyedül! Így hozhatod meg a kedvét a tanuláshoz! (x)

Van olyan gyerek, aki alig várja, hogy végre iskolás legyen, de tény, sokan inkább kijárnák még egyszer az ovit a suli helyett. Ráadásul még fel sem dolgozzák azt a rengeteg ingert, ami nap, mint nap az iskolában éri őket, de már olyan rendszerbe kell beilleszkedniük, ami eddig számukra ismeretlen volt. Apró trükkökkel azonban te is segítheted a gyereked átállását!

Kössétek be együtt a füzeteket

Mivel a gyereked minden egyes nap a kezébe fogja venni az iskolai füzeteket, könyveket, fontos, hogy olyan külcsínt kapjanak, ami neki tetszik. Ha a lányod rajong a rózsaszínért és a csillogásért, akkor ne spóroljatok a fénylő matricákkal és a pinkkel. De akkor se gondold, hogy túlzásba esel, ha mindent Pókember borít. A csomagoláshoz felhasználhatjátok a kedvenc képregényét, a füzetekre ragaszthattok matricákat, a lényeg, hogy a gyereked örömmel fogja kézbe őket!

Tedd egyedivé az iskolatáskát!

Bár a legtöbb iskolatáska már rég nem a mi gyerekkorunkban megszokott basic kék-piros színekben pompázik, de egy-két trükkel még inkább egyedivé teheted a táskáját. Praktikus és menő is, ha ráhímzed a lányod, fiad monogramját, vagy készítesz egy kis kulcstartóhoz hasonló fityegőt is, amin a nevének kezdőbetűi szerepelnek. A saját névre szóló dolgokat nemcsak mi, felnőttek szeretjük!

Dekoráljátok együtt az uzsonnás dobozt

A táska mellett a tízórais dobozról se feledkezz meg! Az egyen rajzfilm figurás változatoknál néha jobb megoldás lehet, ha egy egyszerű fehér vagy átlátszó dobozt együtt dekoráltok ki. Ragaszthattok rá 3D-s, fluoreszkáló matricákat, de festhettek is rá bármit, amit a gyereked szeretne. Minél több, számára kedves dolog veszi körül, annál nagyobb az esély arra, hogy megszereti az iskolát.

Használd az illatok erejét!

Emlékszel arra, milyen nagy sláger volt anno az illatos radír? Amikor kinyitottuk a tolltartónkat, mélyen beleszippantottunk, és még véletlenül sem használtuk a funkciójának megfelelően – tény, a legtöbb maszatolt. Az illatos ceruza is legalább akkora favorit volt, és nem árt, ha most szülőként te is hatsz a gyerekedre, csak kicsit más módon is. Persze, az illatos radír még most sem ment ki a divatból, de az iskolatáskáját is illatosíthatod egy-két csepp nyugtató, lazító hatású vanília vagy fahéj illóolajjal, vagy bármilyen illattal, ami neki tetszik.

Legyen kabalája

Mielőtt iskolába megy, szerezzetek be egy kisméretű plüsst, vagy kulcstartót, ami nála lehet napközben. Nevezd ki kabalának, és mondd el a gyerekednek, hogy ha bizonytalan valamiben, vagy ha egyszerűen csak nem érzi magát komfortosan, fogja meg a kis játékot. Apró dolognak tűnhet, de egy pici kabala is biztonságérzetet adhat a gyerekednek egy ismeretlen környezetben.

És ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!