Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 dolog, amit gyorsan megtisztíthatsz akkor is, ha fáradtan érsz haza

Nincs is annál rosszabb, mikor egy fárasztó munkahét után ránk vár egy hétvégét átívelő takarítás. Iktasd be az apróbb feladatokat a mindennapokba, hidd el könnyebb lesz így!

Sokan szenvednek tőle, hogy egy fárasztó munkanap után az utolsó dolog, amihez kedvük van, hogy a porszívóért nyúljanak és kitakarítsanak a lakásban. Nos, én teljes mértékben közéjük tartozom, addig tologatom és halogatom a dolgot, míg végül ott találom magam a várva várt szombati pihenőnapon, de tiszta por a lakás és néha a mosatlan is halmokban áll.

Nem csoda, hogy nem fülig érő mosollyal fogok bele a munkálatokba, mikor egy ráérős reggeli is lehetne a jutalmam. Azért, hogy ez megváltozzon, sokkal egyszerűbb a mindennapokban beiktatni egy-két apróságot, ugyanis, ha szépen elosztjuk a feladatokat, megköszönjük majd magunknak az előrelátást, és a lakás is sokkal nagyobb rendben lesz. 

1. Tiszta ablakok

Mindössze pár perc, és egy kis ablaktisztító kell hozzá, hogy csillogjanak az üvegfelületek. Erre igazán van időnk, és az is segítség, és még kevésbé megterhelő, ha egy napon csak egy ablakot súrolunk meg. Ha éjszaka letakarítjuk csodálhatjuk a kinti fényeket, sőt másnap reggel tisztábban látunk majd és energikusan indulhatunk dolgozni. Ugye?

2. Pormentes padló!

Amikor azt gondolnád, hogy teljesen ráér, hogy egy héten egyszer seprűt ragadj, igazából nagyot tévedsz. A legnagyobb ellensége a lakásnak és a tiszta levegőnek ugyanis a por, és, ha a polcok törölgetését és a nagyobb portalanító teendőket a hétvégére is hagyod, legalább a padló legyen tiszta. Porszívózhatsz is, ha az gyorsabb, pikk-pakk elkészülsz és sokkal jobb érzés lesz megnézni a kedvenc sorozatodat, hogy ilyen hasznos voltál. 

3. A mosogató nem tároló

Ha van mosogatógéped, szerencsés vagy. Nekem például nincsen, és sokszor a nagy rohanásban telepakolom a reggeli kellékeivel: müzlistál, kávésbögre minden bele. Hasznos, ha legalább a beszáradását elkerüljük és engedünk rá egy kis vizet, mielőtt elhagyjuk az otthonunkat, viszont napról-napra ne halmozzuk fel az edényeket. Egyrészt a baktériumok terjedésének is kedvez és nem is lesz túl kellemes az illata. Amit reggel felhalmoztunk, este szépen tüntessük el. Pont 3 perc. 

4. Az italok szerelmeseinek

Van aki a reggeli kávéra, mások a teára esküsznek. Mindenesetre, ha valamelyik koffeinforrás szerelmesei vagyunk, akkor többnyire napi szinten használjuk a vízforralót vagy a kávéfőzőt, ez pedig meglátszik a háztartási gépeink állapotán is. Szépen megtörölgetni, elöblíteni, vagy egy kis ecetes vízzel kimosni az alkatrészeket nagyon egyszerű. Reggel pedig jobb kedvre fog deríteni minket a foltoktól mentes eszközök látványa.

5. Előrelátó mosás!

Halmokban áll a szennyes ruha, de este az egyetlen dolog, amit biztosan nem kívánunk magunknak az az, hogy elkezdjük különválogatni a fehéret és a színeset, utána pedig még a mosógépet is egy órán keresztül járassuk, hogy kiakadjanak a szomszédaink? Na azt már nem, itt odázódik el általában a dolog, a teregetésről pedig még nem is beszéltünk. Könnyítsük meg a dolgunkat, és pakoljunk be reggel a gépbe mindent, hogy este az egyetlen feladatunk az legyen, hogy megnyomjuk az indítás gombot. Amíg teszünk veszünk otthon, addig ki is mos a gép. A teregetést sajnos nem biztos, hogy megússzuk.

Ha azonban ezekre sincsen erőnk, legalább a konyhapulton és a tárolókon tegyünk egy kis rendet, ahová minden papírt, kulcsot és egyebet pakolunk. Az sem kifogás, hogy az ember általában a káoszban találja meg leginkább a dolgokat. 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!