Újabb 5 takarítási BAKI, amit illik elkerülni

Írtunk már nem egyszer takarítási tippeket, sőt, gyakori bakikat is, most megint találtunk párat, aminek hasznát vehetitek!

1. Elhanyagolod a KUKÁD

Valld be, mikor mostad ki alaposan a kukát? Mert tuti, hogy mindig belefolyik valami, mellédobjuk a répahéjat, kipárolog a tonhal a dobozból, és sorolhatnánk... ne felejtkezz meg róla, hogy a kuka maga is megérdemli néha a mosást! Akkor is, ha szelektíven gyűjtesz...

Ezt is nézd meg:

8 hiba, amit ciki elkövetni takarításkor

via GIPHY

2. Túl sok ÖBLÍTŐT használsz

Amellett, hogy a szintetikus öblítőkről lassan (gyorsan) inkább le kéne szoknunk, hiszen cseppet sem környezetbarát szokás, a ruháink sem lesznek feltétlen puhábbak, ha rengeteget használunk, sőt, nehézzé, szinte zsírossá válhatnak, a törülközők elnyelőképessége pedig csökkenhet a sok öblítőtől.

via GIPHY

3. Sötétben tárolod a fogkeféd (a WC mellett)

Furcsán hangozhat, de van benne logika - ha a zárt pipereszekrényben tartod a fogkeféd, a sötét, fénytelen hely remek melegágya lehet a nyirkos sörték közti baciknak.

Ha lehet, legyen fényes, napos helyen, távol a (nyitott tetejű) WC-től!

via GIPHY

4. Nem törődsz a PORSZÍVÓVAL

Ha nem nézel rá a porszívófejre alulról néha-néha, és nem tisztítod ki a kefét, amiben vélhetően megannyi szöszmöszt találsz beleragadva, akkor csak a koszt tologatod majd takarítás helyett. És igen, a zsákot is ki kéne néha üríteni, mert a teljesítmény is lecsökken, ha tele van...

via GIPHY

5. Nem mosod a SZATYROD

Textilszatyrot használsz eldobható nejlon helyett? Nagyon helyes, de mosod is néha? Na nem kell sűrűn, de ahogy a ruháinkat is mossuk, a szatyrokat sem árt, hiszen rendszeresen pakolunk bele koszos, összefogdosott, kiömlésre, szemetelésre hajlamos élelmiszereket (főleg a hús- és tejtermékek baciforrások)

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!