Újabb 5 takarítási BAKI, amit illik elkerülni

Írtunk már nem egyszer takarítási tippeket, sőt, gyakori bakikat is, most megint találtunk párat, aminek hasznát vehetitek!

1. Elhanyagolod a KUKÁD

Valld be, mikor mostad ki alaposan a kukát? Mert tuti, hogy mindig belefolyik valami, mellédobjuk a répahéjat, kipárolog a tonhal a dobozból, és sorolhatnánk... ne felejtkezz meg róla, hogy a kuka maga is megérdemli néha a mosást! Akkor is, ha szelektíven gyűjtesz...

Ezt is nézd meg:

8 hiba, amit ciki elkövetni takarításkor

via GIPHY

2. Túl sok ÖBLÍTŐT használsz

Amellett, hogy a szintetikus öblítőkről lassan (gyorsan) inkább le kéne szoknunk, hiszen cseppet sem környezetbarát szokás, a ruháink sem lesznek feltétlen puhábbak, ha rengeteget használunk, sőt, nehézzé, szinte zsírossá válhatnak, a törülközők elnyelőképessége pedig csökkenhet a sok öblítőtől.

via GIPHY

3. Sötétben tárolod a fogkeféd (a WC mellett)

Furcsán hangozhat, de van benne logika - ha a zárt pipereszekrényben tartod a fogkeféd, a sötét, fénytelen hely remek melegágya lehet a nyirkos sörték közti baciknak.

Ha lehet, legyen fényes, napos helyen, távol a (nyitott tetejű) WC-től!

via GIPHY

4. Nem törődsz a PORSZÍVÓVAL

Ha nem nézel rá a porszívófejre alulról néha-néha, és nem tisztítod ki a kefét, amiben vélhetően megannyi szöszmöszt találsz beleragadva, akkor csak a koszt tologatod majd takarítás helyett. És igen, a zsákot is ki kéne néha üríteni, mert a teljesítmény is lecsökken, ha tele van...

via GIPHY

5. Nem mosod a SZATYROD

Textilszatyrot használsz eldobható nejlon helyett? Nagyon helyes, de mosod is néha? Na nem kell sűrűn, de ahogy a ruháinkat is mossuk, a szatyrokat sem árt, hiszen rendszeresen pakolunk bele koszos, összefogdosott, kiömlésre, szemetelésre hajlamos élelmiszereket (főleg a hús- és tejtermékek baciforrások)

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek